• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Paryžius sukrėstas teroro akto (nuotr. SCANPIX)

Prancūzijoje visi žino, kad Paryžių sukrėtę ginkluoti išpuoliai yra ne paskutiniai, sako 22 metus Prancūzijoje gyvenantis advokatas Mažvydas Michalauskas.

28

Prancūzijoje visi žino, kad Paryžių sukrėtę ginkluoti išpuoliai yra ne paskutiniai, sako 22 metus Prancūzijoje gyvenantis advokatas Mažvydas Michalauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Niekam ne paslaptis, kad Prancūzija yra taikinys jau virš metų laiko ir visi žino, kad tai ne paskutinis išpuolis“, - BNS telefonu iš Paryžiaus sakė M.Michalauskas.

REKLAMA

Jo manymu, toks išpuolis anksčiau ar vėliau turėjo atsitikti, turint omenyje anksčiau nepasisekusias atakas. Vasarą užpuolikams nepavyko įvykdyti išpuolio į Paryžių iš Briuselio važiavusiame traukinyje, o pavasarį jiems nepavyko susprogdinti bažnyčios pietų Paryžiuje.

M.Michalausko teigimu, ekstremistų taikiniu Prancūzija tikriausiai tapo todėl, kad jau ilgai vykdo karines operacijas prieš teroristines grupuotes Afrikoje, taip pat yra prisijungusi prie kovos prieš „Islamo valstybę“ Sirijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Ta šalis žinoma, čia lengva maskuotis, nes joje yra daug imigrantų musulmonų, perprasti situaciją. Prancūzija yra lengvas taikinys“, - tvirtino M.Michalauskas.

Jo teigimu, gyvenimas Paryžiuje šeštadienį vyksta įprasta vaga, tačiau nesaugumo jausmas išlieka.

„Kaip ir buvo po sausio atakų, kai Paryžiuje buvo užpulta „Charlie Hebdo“ redakcija, gyvenimas vis tiek sugrįžta į savo vėžes. Aišku, kertelėje galvos visada yra žinojimas, kad visko gali būti“, - kalbėjo M.Michalauskas.

„Paryžius labai nukraujavęs, sužeistas, bet dar gyvas“, - pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio vakarą Paryžiaus centre buvusi Ieva BNS sakė, kad po pasirodžiusios informacijos apie įvykdytus išpuolius buvo užrakintos visos žmonių susibūrimo vietos.

„Žmonės negalėjo nei išeiti, nei užeiti. Reikėjo gauti leidimą iš apsaugos“, - pasakojo logistikos srityje dirbanti Ieva, nenorėjusi atskleisti savo pavardės.

Ji sakė, kad kiekvieną Eliziejaus laukų gatvėje sutiktą žmogų policininkai ragino kuo greičiau sugrįžti į namus, tačiau detaliau neaiškino, kas nutiko.

„Taksi pagauti buvo tiesiog neįmanoma. Visos taksi buvo užimtos, žmonių gatvėje nebuvo, turistų buvo nematyti. Po valandos ieškojimo susiradome taksi, kuris mus nuvežė namo. Važiuodami matėme, kad svarbiausi pastatai buvo saugomi policininkų ir ginkluotų civiliais rūbais apsirengusių žmonių“, - kalbėjo Ieva.

REKLAMA

Ji sakė, kad šeštadienį Paryžiuje ramu, tik nedirba didžiosios parduotuvės, gausiausiai turistų lankomos vietos taip pat neprieinamos.

„Viskas aprimę, nėra tokio sąmyšio, jaudulio. Toks jausmas, kad žmonės paėmė ir pamiršo, toks jausmas, lyg viskas įvyko prieš metus, o ne vakar. (...) Vakar tikrai buvo labai baisu, kai policininkas nutaiko į tave šautuvą ir reikalauja grįžti namo“, - pasakojo Paryžiuje besilankanti lietuvė.

Per virtinę kruvinų atakų, kurių taikiniais penktadienio vakarą tapo į koncertą atėję jaunuoliai ir populiariose Prancūzijos sostinės vietose laiką leidę paryžiečiai, mažiausiai 128 žmonių žuvo, o dar daugiau kaip 200 buvo sužeista. URM atstovai BNS informavo, kad oficialios informacijos apie Paryžiuje nukentėjusius Lietuvos piliečius neturi.

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ šeštadienį prisiėmė atsakomybę už šiuos išpuolius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų