REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusio Seimo nario ir buvusio Kauno mero Vytauto Šustausko sūnus Nerijus Šustauskas nuteistas kalėti 13 metų narkotikų gaminimo byloje.

Buvusio Seimo nario ir buvusio Kauno mero Vytauto Šustausko sūnus Nerijus Šustauskas nuteistas kalėti 13 metų narkotikų gaminimo byloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

39 metų Nerijus Šustauskas ir du jo bendrai trečiadienį buvo nuteisti Kauno apygardos teisme labai didelio kiekio narkotinių ir psichotropinių medžiagų neteisėtos gamybos ir disponavimo byloje. 40-metis Klaudijus Lukaševičius kalės 12 metų, 39 metų Darius Šimonis - 11 metų, pranešė teismas.

REKLAMA

Byloje nustatyta, kad nusikalstamos veikos planą sumanė N.Šustauskas.

2013 metų balandį sodyboje, esančioje Kauno rajone, trijulė neteisėtai disponavo dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų gamybai reikiamų cheminių medžiagų – psichotropinių medžiagų pirmtaku (prekursoriumi), iš kurio gamino metamfetaminą.

Veikdami bendrai, kaltinamieji neteisėtai pagamino labai didelį kiekį psichotropinės medžiagos metamfetamino, kurį N.Šustauskas neteisėtai gabeno ir laikė automobilyje ir garaže. Į garažą N.Šustauskas atgabeno ir laikė miltelius, kurių sudėtyje yra 0,453 gramo kokaino. Didelis kiekis pagaminto metafetamino, prekursoriaus, likusio nuo psichotropinių medžiagų gamybos taip pat kokainas buvo rasti ir paimti policijos pareigūnų kratos metu 2013 metų gegužę.

REKLAMA
REKLAMA

N.Šustauskas savo kaltę pripažino, K.Lukaševičius ir D.Šimonis prisipažino dalį kaltės.

Kaip anksčiau skelbė prokuratūra, per kratą pas N.Šustauską rasti ir paimti grynieji pinigai - 26 tūkst. eurų, kurie, įtariama, buvo įgyti nusikalstamu būdu.

Pasak prokuratūros pranešimo, N.Šustauskas K.Lukaševičiui liepė rasti patalpas, tinkamas psichotropinėms medžiagos gaminti. Pastarasis, vykdydamas nurodymus, rado Kauno rajone, Baptų seniūnijoje esančią sodybą, nupirko labai didelį kiekį cheminių medžiagų (prekursoriaus) ir kartu su N. Šustausku bei D.Šimoniu neteisėtai gamino metamfetaminą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagaminę apie daugiau nei 6,5 kilogramo metamfetamino, jį laikė garaže, kuriame, atlikus kratą, rasta ir apie 20 kilogramų psichotropinių medžiagų gamybai skirto prekursoriaus.

„1 kg metamfetamino šešėlinėje rinkoje (parduodant labai didelį kiekį) kainuoja apie 10 tūkst. litų (2 tūkst. 896 eurai), 1 g dozė – 40 litų(daugiau nei 11 eurų). Iš kratos metu rasto prekursoriaus galima būtų pagaminti apie 20 kg metamfetamino“, - yra sakęs ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Mindaugas Sabaitis.

Apie išaiškintą amfetamino laboratoriją, sulaikytus įtariamuosius ir atliktas kratas Kauno apskrities policija paskelbė 2013 metų birželį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų