REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį dėl milžiniško artimųjų kapus lankančių žmonių srauto vairuotojų laukia nemenki iššūkiai. Būti atsargiais perspėja ne tik policijos pareigūnai, bet ir draudimo bendrovės. Ir pagrindo tokiems būgštavimams yra su kaupu.

REKLAMA
REKLAMA

Nors situacija Lietuvos keliuose metai iš metų gerėja, bet būtent tokių „judrių“ savaitgalių metu iki šiol nepavyksta išvengti tragiškų avarijų. O kaip bus šiais metais?

REKLAMA

Situacija skaičių kalba

Pažvelkime į šią problemą per statistikos prizmę. 2012 m. lapkričio 1-2 d. įvyko net 27 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Per šias avarijas žuvo trys, sužeista 30 žmonių. Po metų situacija šiek tiek pagerėjo. Tuo pačiu dviejų dienų laikotarpiu įvyko 24 avarijos. Per jas žuvo vienas žmogus, tačiau nukentėjo net 37 asmenys (iš jų 4 nepilnamečiai). Trys avarijos įvyko dėl neblaivių vairuotojų kaltės.

REKLAMA
REKLAMA

Žymiai geresnė situacija buvo praėjusiais metais. Lapkričio 1-2 d. užregistruota 16 eismo įvykių. Tiesa, per juos žuvo net trys žmonės. Vienoje avarijoje sunkiai sužalota 10-metė mirė po kelių dienų ligoninėje. Per minėtus eismo įvykius taip pat nukentėjo 16 žmonių. Neblaivūs vairuotojai sukėlė tris avarijas.


EISMO ĮVYKIŲ NUOTRAUKŲ GALERIJOS:


Lietuvos kelių policijos tarnybos vadovas Gintaras Aliksandravičius pirmiausia siūlė atkreipti dėmesį, kad avaringumas šalyje mažėja: „Gerai tai, kad eismo įvykių ir sužeistųjų ar žuvusiųjų skaičius kasmet mažėja. Žuvusiųjų skaičius per metus sumažėjo trečdaliu, avarijų ir sužeistųjų skaičius taip pat sumažėjo keliais procentais.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Aliksandravičius siūlė nesureikšminti to fakto, kad per Vėlinių savaitgalį vairuotojų laukia daugiau pavojų nei įprastai. „Reikia nepamiršti, kad padidėjus automobilių srautams, sumažėja greitis. Būti atsargiems prie vairo reikia būti visada“, - pridūrė tv3.lt pašnekovas.

Išanalizavus 2014 m. Vėlinių savaitgalio duomenis matyti, kad penktadienį įvykusių avarijų skaičius yra beveik vienodas šeštadienio ir sekmadienio eismo įvykių sumai. O didžioji dalis penktadienį įvykusių avarijų užfiksuotos antroje dienos pusėje. Todėl tie patys draudimo ekspertai turintiems galimybę rekomenduoja savo kelionę šiemet atidėti iki šeštadienio ryto, kadangi šiais metais Vėlinės taip pat bus savaitgalį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų