REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Vilniaus centre ir senamiestyje tikrinami vairuotojai nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniuje per naktį policijai įkliuvo mažiausiai septyni girti vairuotojai, dar vienas pradedantis vairuotojas buvo nesmarkiai apgirtęs – viršijo vadinamąją nulinę promilę.

59

Vilniuje per naktį policijai įkliuvo mažiausiai septyni girti vairuotojai, dar vienas pradedantis vairuotojas buvo nesmarkiai apgirtęs – viršijo vadinamąją nulinę promilę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį prieš vidurnaktį policija automobilius stabdė prie Vingio parko. Tik prasidėjus reidui buvo sulaikytas vienas vairuotojas, kuriam nustatytas lengvas, maždaug pusės promilės girtumas. Daugiau girtų vairuotojų čia neįkliuvo – dar vienas neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

REKLAMA

Kol reidas vyko Geležinio Vilko gatvėje, pareigūnams girtas įkliuvo Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnas. 39-erių Tarptautinių ryšių valdybos SIRENE nacionalinio skyriaus vyresnysis specialistas buvo ne tarnybos metu, jis vairavo ne policijos automobilį „VW Transporter“. Vokiečių gatvėje reidas nevyko – girtas pareigūnas greičiausiai įkliuvo patruliams arba Imuniteto tarnybai. Jam nustatytas 1,92 prom. girtumas – vidutinis laipsnis. Vyriškis greičiausiai bus atleistas iš darbo, praras vairuotojo pažymėjimą ir gaus didžiulę baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Įkliuvus pareigūnui Kelių policija pasitraukia į centrą. Čia iš karto pagaunamas įtartinas „City Bee“ automobilį išsinuomojęs vyriškis. Vairuotojas girtas, jam nustatytas 1,06 prom. girtumas.

Netrukus policija sulaiko dar ir dvejų metų vairavimo stažo neturinį BMW vairuotoją. Jis nesmarkiai apgirtęs (0,13 prom.), todėl jam bus skirta tik bauda.

Iš čia policija važiuoja dar arčiau senamiesčio. Pylimo gatvėje iš karto įkliūna prasmukti bandęs BMW. Vairuotojas akivaizdžiai iš karto kažkam puola skambinti. Pareigūnai nebeleidžia vyriškiui net pavažiuoti į šoną. Vairuotojas pučia į alkotesterį nepaleisdamas telefono. Kelios akimirkos, ir užsižiebia skaičiai ekrane: 1,64 promilės. Netrukus paaiškėja, kad vairuotojas šiais metais girtas įkliuvo jau net trečią kartą. Vieną kartą girtas net padarė avariją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oficialiai automobilis priklauso kitam asmeniui, tačiau policija nusprendžia BMW uždaryti į aikštelę. Teismas greičiausiai konfiskuos BMW, net jei jis nepriklauso pažeidėjui.

Maironio gatvėje irgi įkliuvo girtas vairuotojas, ir irgi ne pirmą kartą. Vyriškis įpūtė 1,78 prom. Automobilis vežamas uždaryti į policijos aikštelę. Vairuotojas išsikvietė taksi, pasiėmė iš automobilio vaiko kėdutę, prašo atiduoti ir akumuliatorių. „Peugeot“ priklauso motinai, tačiau teismas greičiausiai jį vis tiek konfiskuos, nes vairuotojas per metus įkliuvo antrą kartą.

REKLAMA

Pylimo gatvėje neramu – sulaikomas folksvageno vairuotojas. Vaikinas tikriausiai visai nesitikėjo būti sulaikytas. Jis atsisako pūsti dar net nepamatęs kameros. Policijos pareigūnai netrukus paaiškina, kad tai bus prilyginta sunkiam girtumui, teismas už tai skirs griežčiausią nuobaudą. Po kelių minučių vaikinas persigalvoja, kamera pasitraukia į šalį, kad netrukdytų atlikti pareigūnų reikalavimo. Alkotesteris parodė 1,1 prom., tai lengvas girtumas.

O štai policijos automobilyje sėdi jauna vairuotoja. Ji įpūtė 0,52 prom. Studentė vežė kitas studentes. Prie vairo sėdėjusi mergina praras vairuotojo pažymėjimą. Studentės šventė sodyboje, po vakarėlio blaiviausia sėdo prie vairo parvežti gyvenančių Vilniaus centre.

Policija sulaikė ir mersedeso vairuotoją. Tas prie vairo sėdo jau praradęs vairuotojo pažymėjimą. Be to paaiškėjo, kad jis ieškomas dėl nusikaltimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų