• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Talino meras Edgaras Savisaaras, kuris yra prorusiškos Centro partijos lyderis, antradienį buvo sulaikytas dėl įtarimų korupcija.

Talino meras Edgaras Savisaaras, kuris yra prorusiškos Centro partijos lyderis, antradienį buvo sulaikytas dėl įtarimų korupcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Talino meras Edgaras Savisaaras, kuris yra prorusiškos Centro partijos lyderis, antradienį buvo sulaikytas dėl įtarimų korupcija.

REKLAMA

 

Generalinė prokuratūra pranešė, kad E.Savisaaras yra sulaikytas ir jo atžvilgiu atliekami tyrimo veiksmai. Sulaikytojo statusas reiškia, kad asmuo netenka laisvės 48 valandoms.

Antradienį tapo žinoma, kad saugumo policija įtaria sostinės merą daugkartiniu kyšininkavimu.

Tos pačios dienos rytą saugumo policija pateikė didžiausios opozicinės partijos lyderiui E.Savisaarui įtarimą kyšio paėmimu.

Įtariama, kad 2014 ir 2015 metais E.Savisaaras ne kartą priėmė kyšį tiek materialinių vertybių, tiek lengvatų pavidalu, ir savo, ir trečiųjų asmenų naudai, o bendra kyšių suma siekia kelis šimtus tūkstančių eurų.

REKLAMA
REKLAMA

64 metų E.Savissaras, kuris buvo pirmasis Estijos premjeras po nepriklausomybės atkūrimo, o prorusiškai Centro partijai vadovauja nuo jos įkūrimo 1991-aisiais, išskyrus trumpą laikotarpį 1995-1996 metais, kovo 18 dieną po sugrįžimo iš komandiruotės Bankoke buvo paguldytas į Tartu universiteto ligoninę dėl sunkios streptokokų infekcijos.

Kovo 23 dieną gydytojai, siekdami sustabdyti infekcijos plitimą, politikui amputavo dešinę koją aukščiau kelio.

Antradienį buvo pateikti įtarimai ir virtinei kitų asmenų, kurie įtariami bendrininkavimu gaunant kyšius, jų davimu bei tarpininkavimu. Visi įtariamieji yra Estijos piliečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remiantis neoficialia informacija, estų verslininkai Vello Kunmanas ir Hillaras Tederas ,taip pat buvęs aukštas politikas Villu Reiljanas irgi yra įtariamieji korupcijos byloje, kurioje antradienį buvo sulaikytas Talino meras Edgaras Savisaaras.

H.Tederas yra „Porto Franco“ savininkas, V.Kunmanui priklauso bendrovė „Silikaat Grupр“, o V.Reiljanas yra šio verslininko patarėjas.

Dar keli kiti asmenys įtariami bendrininkavimu gaunant kyšius, jų davimu bei tarpininkavimu. Visi įtariamieji yra Estijos piliečiai.

Kaip įtariamasis buvo sulaikytas statybų įmonės „Rand & Tuulberg“ vienas iš savininkų Aivaras Tuulbergas.

REKLAMA

Nuo antradienio ryto policijos pareigūnai vykdo tyrimo veiksmus keliose vietose ir grupės žmonių atžvilgiu. Tyrimui vadovauja generalinė prokuratūra.

Talino mero sulaikymas yra rimtas smūgis šalies reputacijai, sako Estijos premjeras

Pats faktas, kad Centro partijos pirmininkas Edgaras Savisaaras yra įtariamas kyšininkavimu, jau yra rimtas smūgis Estijos reputacijai, pareiškė vyriausybės vadovas Taavi Roivas.

„Korupcija kelia rimtą pavojų saugumui. Niekas neturėtų laikyti savęs aukščiau Estijos įstatymų“, - pabrėžė Estijos premjeras, komentuodamas Talino mero sulaikymą dėl įtarimų korupcija.

REKLAMA

„Tyrimas ir teismo procesas nustatys, kas įvyko, tačiau jau pats faktas, kad esama pagrindo tokiems įtarimams, yra rimtas smūgis Estijos reputacijai“, - sakė T.Roivas.

Estijos opozicinė Centro partija laiko politiškai motyvuotais jos lyderiui, Talino merui Edgarui Savisaarui pareikštus įtarimus dėl korupcijos.

Laikinai Talino miesto tarybos vadovės pareigas eis vicemerė Marike Martinson

Talino merą Edgarą Savisaarą sulaikius dėl įtarimų korupcija, laikinai eiti miesto tarybos vadovo pareigas paskirta vyriausia savivaldybės narė vicemerė Marike Martinson.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saugumo policija antradienio popietę vykdė tyrimo veiksmus sostinės merijoje.

„Miesto taryba šioje situacijoje neturi tikslesnės informacijos. Mes patys tikimės gauti smulkesnės informacijos iš prokuratūros“, – pranešė miesto taryba.

Merija išreiškė viltį, kad vykdydami tyrimo veiksmus policijos pareigūnai atsižvelgs į Talino mero E.Savisaaro sveikatos būklę.

Kovo 23 dieną gydytojai 64 metų Talino merui, siekdami sustabdyti infekcijos plitimą, amputavo dešinę koją aukščiau kelio.

E.Savissaras, kuris buvo pirmasis Estijos premjeras po nepriklausomybės atkūrimo, o prorusiškai Centro partijai vadovauja nuo jos įkūrimo 1991-aisiais, išskyrus trumpą laikotarpį 1995-1996 metais, kovo 18 dieną po sugrįžimo iš komandiruotės Bankoke buvo paguldytas į Tartu universiteto ligoninę dėl sunkios streptokokų infekcijos.

„Miesto taryba tęs savo darbą, o taip pat piliečių aptarnavimą. Trečiadienį vyks įprastas merijos posėdis“, – informavo savivaldybės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų