REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Vengrija atsitveria nuo Kroatijos, kuri paskelbė daugiau nebeturinti kur dėti pabėgėlių (nuotr. SCANPIX)

Kroatija penktadienį pranešė, kad ji imsis veiksmų nukreipti tūkstančius jos teritorijoje esančių migrantų Vengrijos sienos link.

13

Kroatija penktadienį pranešė, kad ji imsis veiksmų nukreipti tūkstančius jos teritorijoje esančių migrantų Vengrijos sienos link.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsakydamas į klausimą, ar Zagrebas nukreips migrantus sienos su Vengrija link, ministras pirmininkas Zoranas Milanovičius atsakė: „Kokį dar turime pasirinkimą.“

REKLAMA

Anksčiau dieną šalies vidaus reikalų ministras nurodė, kad į Kroatiją nuo ankstyvo trečiadienio ryto atvyko apie 13 tūkst. migrantų, todėl šalis nebėra pajėgi priimti daugiau žmonių.

„Iki dabar Kroatijos teritorijoje užregistravome 13 tūkst. migrantų“, - sakė Ranko Ostojičius televizijai N1.

„Šis skaičius reiškia, kad nebeturime pajėgumų priimti daugiau (migrantų)“, - pabrėžė jis..

Vengrija atsitveria nuo Kroatijos, kuri paskelbė daugiau nebeturinti kur dėti pabėgėlių

Vengrų kariai praėjusią naktį pradėjo statyti spygliuotos vielos užtvarą pasienyje su Kroatija, kad užkirstų kelią migrantų atvykimui, penktadienį pareiškė vyriausybės vadovas Viktoras Orbanas. 

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusią naktį jau pradėti darbai statant užtvarą techniniam sienos uždarymui.... Regis, negalime tikėtis niekieno pagalbos“, - sakė V.Orbanas interviu visuomeniniam radijui.

Užtvara pradėta statyti po to, kai tūkstančiai migrantų atvyko į Kroatiją, iš kurios tikisi keliauti tolyn į Šiaurės Europą.

„Pajėgos perdislokuojamos, vietoje jau yra 600 karių, dar 500 jų atvyks šiandien, o keli šimtai - savaitgalį. Į pasienį su Kroatija pasiųsti 200 policininkų“, - sakė premjeras.

„Nebus jokios smėlio krūvos ar kurmiarausio, už kurių būtų galima pasislėpti. Ginsime savo sienas“, - ryžtingai kalbėjo V.Orbanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vengrija šią savaitę uždarė savo sieną su Serbija, užkirsdama svarbų patekimo į Europos Sąjungą maršrutą dešimtims tūkstančiams migrantų iš Artimųjų Rytų, Azijos ir Afrikos, keliaujančių per Vakarų Balkanus.

Vengrijai uždarius savo sienas, apie 13 tūkst. migrantų iš Serbijos atvyko į Kroatiją. Tai privertė Zagrebą ketvirtadienį taip pat uždaryti beveik visus sienos su Serbija kirtimo kelius.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad nedidelės grupės migrantų ketvirtadienį pateko į Vengriją iš Kroatijos.

Penktadienį policija pranešė, kad pasienyje su Kroatija esančioje Baranios medėje iki vidurnakčio buvo sulaikyti 453 nelegalūs migrantai, daugiausia sirai ir afganai.

REKLAMA

„Vakarų Balkanų maršrutas tebeegzistuoja. Vengrijos ir Serbijos sienos uždarymas (migrantų) srauto nesustabdė“, - sakė V.Orbanas.

Dešiniųjų pažiūrų premjeras, kuris ne kartą įspėjo Europą, kad pavojinga įsileisti tiek daug musulmonų, sulaukė griežtos kritikos dėl to, kaip Vengrija elgiasi su pabėgėliais, ypač dėl policijos veiksmų trečiadienį malšinant neramumus Reskės pasienio perėjoje.

V.Orbanas savo ruožtu tvirtina, jog laikosi ES taisyklių, ir kaltina Graikiją, kad ši veja migrantus, o Vokietiją - kad ši supaprastino prieglobsčio prašymo taisykles sirams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų