REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ginti. Saugoti. Padėti. Šiais žodžiais apibūdinama Lietuvos policijos pareigūnų misija. Vis dėlto ne paslaptis, kad visuomenė, būdama šalia angelų sargų, saugi visada jaustis negali. Ypač tada, kai patys pareigūnai nusispjauna į draudimą prie vairo sėstis apsvaigus nuo alkoholio.

Ginti. Saugoti. Padėti. Šiais žodžiais apibūdinama Lietuvos policijos pareigūnų misija. Vis dėlto ne paslaptis, kad visuomenė, būdama šalia angelų sargų, saugi visada jaustis negali. Ypač tada, kai patys pareigūnai nusispjauna į draudimą prie vairo sėstis apsvaigus nuo alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Šiauliuose, kaip įtariama, neblaivus Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjas Andrius Ančiulis partrenkė du visuomeninio transporto stotelėje stovėjusius asmenis. Abu įvykyje nukentėję šiauliečiai gydomi ligoninėje, vienų jų būklė sunki – žmogus komoje.

REKLAMA

Šis įvykis priminė, kad girti policijos pareigūnai prie vairo – viena opiausių policijos sistemos problemų, kurios likvidavimo ėmėsi ne vienas policijos vadovas.

Portalas tv3.lt nutarė priminti apie tragiškiausias policijos pareigūnų sukeltas avarijas Lietuvoje, nusinešusias žmonių gyvybes.

2004 m. gruodį girtas Vilniaus kriminalinės policijos pareigūnas Edvardas Lebionka Nemenčinėje savo automobiliu partrenkė ir mirtinai sužalojo dviratį besivedusią 62 metų moterį.

REKLAMA
REKLAMA

Dviratininko žūtimi pažymėta ir 2012 m. gegužės mėnesį Šakių rajone girto Šakių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus patrulių būrio vadas Vytauto Demeniaus sukeltas eismo įvykis, kurio metu sužalotas dviračiu važiavęs 15-metis. Pagalbos sužalotam nepilnamečiui nesuteikęs pareigūnas pasišalino iš įvykio vietos. Sunkiai sužeistas ir komos ištiktas vaikintas patyrė galvos traumą, stuburo ir kojos lūžius, mirė Kauno klinikose. Teismas pražūtingą avariją sukėlusiam pareigūnui skyrė 6 metus ir 9 mėnesius nelaisvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepilnamečio gyyvbė buvo atimta ir 2005 m. gegužę neblaivus prie vairo sėdusio Šiaulių miesto policijos patrulinės rinktinės vyresnysis patrulis Romualdas Kundrotas sukeltos avarijos metu. Automobiliu „Audi 100“ ji parbloškė du per perėją ėjusius du 17-mečius ir bandė pasprukti iš įvykio vietos, tačiau kitoje sankryžoje rėžėsi miesto maršrutinį autobusą. Avarijoje sužalota nepilnametė mirė. Pareigūno kraujyje užfiksuota 2,37 promilės alkoholio. Teismas pareigūnui skyrė 5 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA

2004 m. vasarį Veiverių plente neblaivus (2 promilės alkoholio) Kauno rajono Garliavos policijos nuovados pareigūnas Rimantas Janušauskas automobiliu „Mazda“ taranavo kitą transporto priemonę, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su „Volkswagen Golf“ automobiliu. Avarijos metu žuvo pirmakursė studentė, dar 3 žmonės sužaloti. R. Janušauskas iš įvykio vietos pasišalino. Teisme pareigūnas bandė įrodyti, kad automobilį, sukėlusį pražūtingą avariją, vairavo ne jis. Kauno apylinkės teismas išteisino pareigūną, tačiau apygardos teismas panaikino sprendimą ir skyrė R. Janušauskui pusseptintų metų nelaisvės.

REKLAMA

2009 m. lapkričio mėnesį 37-erių Utenos policijos komisariato kelių patrulis Robertas Striolia Nociūnų kaime, vairuodamas automobilį „VW Sharan“ su tranzitiniais numeriais, partrenkė dviračiu važiavusius to paties kaimo gyventojus 50-metį vyrą ir 58 metų moterį ir paspruko iš įvykio vietos. Policijos pareigūno partrenktas vyras mirė vietoje, o moteris – greitosios pagalbos automobilyje. Teisme įvykio versijas ne kartą kaitaliojusiam R. Stroliai skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė.

2001 m. spalį nuo alkoholio apsvaigęs automobiliu važiavęs Vilniaus policijos kelių patrulis Darius Narkevičius mirtinai sužalojo garsų krepšinio trenerį Gediminą Ulį. Nuo sužalojimų mirė ir jo močiutė. Pareigūnui buvo nustatytas vidutinis girtumas, vėliau jis tvirtino, kad alkoholio gėrė jau po nelaimės. D. Narinkevičius nuteistas kalėti pusseptintų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2000 m. spalio mėnesį Šilutės rajone kolegas vežęs girtas policijos pareigūnas, inspektorius Algirdas Ruškys automobiliu rėžėsi į medį. Avarijoje žuvo kartu su juo važiavę du policininkai, dar trys kolegos buvo sužeisti.

2004 m. birželį išgėręs prie automobilio vairo sėdęs Vilniaus policijos Patrulių rinktinės vyresnysis patrulis Aleksandras Čevyčelovas sostinėje, Savanorių prospekte, nutrenkė dvi per perėją ėjusias moteris ir iš įvykio vietos pasišalino. Abi per avariją sužalotos moterys mirė. Pareigūno kraujyje aptikta 3,43 promilės alkoholio. Susitaikęs su žuvusiųjų artimaisiais pareigūnas baudžiamosios atsakomybės išvengė.

REKLAMA

2004 m. vasarį Kauno rajone neblaivus prie vairo sėdęs policijos patrulis Petras Dambrava sukėlė avariją, kurios metu susidūrė du automobiliai ir dėl to žuvo trys žmonės.

2011 m. vasarį 41-erių girtas (1,09 promilės alkoholio) Trakų policijos vyresnysis patrulis Sigitas Šostakas automobiliu „Audi A6“ greitkelyje Vilnius-Kaunas rėžėsi į ta pačia kryptimi važiuojantį „Opel Vectra“. Neblaivaus policijos pareigūno sukeltos avarijos metu žuvo trys Kauno medikai. Teismo sprendimu S. Šostakas už grotų pasiųstas 8 metams. Po šio įvykio iš pareigų atsistatydino generalinis policijos komisaras Vizgirdas Telyčėnas ir Trakų policijos komisariato viršininkas Nerijus Šiaulys.

REKLAMA

Pačia baisiausia policijos pareigūnų sukelta pražūtinga avarija ne kartą įvardyta 2007 m. lapkritį Skuodo rajone, Aleksandrijoje, neblaivaus Skuodo policijos pareigūno Sauliaus Pauliko sukeltas eismo įvykis. Pareigūnas, vairuodamas automobilį „BMW“ ir lenktyniaudamas su kitu automobiliu, vidury dienos maždaug 105 km/val. greičiu (kai toje vietoje buvo leidžiamas maksimalus greitis 50 km/val.) partrenkė ir pražudė tris iš mokyklos ėjusius ketvirtokus (dešimtmečiai).

S.Paulikas partrenktus vaikus paliko avarijos vietoje, o pats iš eismo įvykio pasišalino ir, brolio, taip pat policijos pareigūno, dirbusio tame pačiame Skuodo rajono policijos komisariate, padedamas, slapstėsi Klaipėdos viešbutyje. Suradus pareigūną, jis stojo prieš teismą. Nors patrulio kraujo ir šlapimo mėginiuose alkoholio nebuvo rasta, pavyko įrodyti, kad S. Paulikas automobilį vairavo neblaivus. Anot ekspertų, alkoholio kiekis vyro organizme galėjo viršyti 4 promiles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S.Pauliko sukelta tragedija iš postų privertė pasitraukti policijos generalinį komisaras Vytautas Grigaravičių bei vidaus reikalų ministrą Raimondą Šukį.

Šiemet pranešta, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas S. Pauliką lygtinai paleido į laisvę. Vyro skirta laisvės atėmimo bausmė turėjo baigtis kitų lapkritį. Teismo sprendimą apskundė prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų