REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Maskvos valdoma sistema Donbase bus tokia pati nesavarankiška, korumpuota ir nusikalstama, kaip ir jos prototipai Pietų Osetijoje, Abchazijoje ir Padniestrėje, feisbuke rašo „censor.net.ua“ vyr. redaktorius Jurijus Butusovas.

Iš Maskvos valdoma sistema Donbase bus tokia pati nesavarankiška, korumpuota ir nusikalstama, kaip ir jos prototipai Pietų Osetijoje, Abchazijoje ir Padniestrėje, feisbuke rašo „censor.net.ua“ vyr. redaktorius Jurijus Butusovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį „DLR“ įvykdytas banditų perversmas. Tai tas atvejis, kai geriausia yra pateikti nuorodą į priešininko tinklalapį – rusų tinklaraštininką, aršų Rusijos terorizmo gerbėją. Istorijos esmė tokia: vieną iš banditų vadeivų A. Purginą iš pradžių, grįžtantį iš Maskvos, kur gavo instrukcijų, neįsileido į „DLR“, o vėliau ir išvis „pasodino į rūsį“, o jo vietą užėmė kitas vadeiva – D. Pušilinas. Tarp smogikų – panika.

REKLAMA

Beje, situacijos okupuotose teritorijose tai nepakeis. Visa valdžios struktūra paklūsta Maskvos „kuratoriams“ iš GRU, SVR ir FSB. Čia tarp jų vyksta „trintis“ ir „grumtynės“. Vadeivos, kurių „stogai“ yra silpnesni yra išmetami nežiūrint jokių jų žygdarbių. Viena gauja bando pilnai atsikratyti kitos gaujos.

Samdinių armija nuo šių aiškinimųsi mažai priklausoma. Jie žino, kad viršuje priimti sprendimai nuo jų niekaip nepriklauso, jie tarnauja už atlygį, kurį jiems moka rubliais. Ir tai viskas, ką samdiniai nori žinoti apie savo valdžią. Dabar jau akivaizdu, su kuo yra susijusi tyla fronte – banditai ruošėsi kovai už valdžią. Vidinės kovos negali tapti pagrindiniu priešininko išskydimo faktoriumi. Banditai dalinasi įtakos zonomis, ir jeigu Purginas neišvažiuos kaip Bezleris ir Strelkovas, jį nudės rusų spec. tarnybos taip pat, kaip nudėjo Mozgovojų ir Bednovą.

REKLAMA
REKLAMA

Ką tai reiškia Ukrainai?

1. Rusija nesiruošia vykdyti karinio kitų Ukrainos regionų puolimo. Kitaip jie nespaustų vietos lyderių, o priešingai, remtų juos, kaip tai buvo daroma 2014-ųjų liepą. Dabar kiekvienas idiotas, kuris bandė organizuoti „ChLR“, „DenprLR“, „OLR“ gali pamatyti, kad Rusija mūsų žemę užėmė ne tam, kad atiduotų valdžią banditams, o siekiant atiduoti valdžią savo spec. tarnyboms. Ukraina jiems – kolonija.

2. Tolimesnės Rusijos Federacijos ekspansijos Ukrainoje projektas yra galutinai uždarytas. V. Putinas bandys paversti okupuotas teritorijas labiau valdomomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Teroristai gavo gerą pamoką, kad jie Maskvai – „patrankų mėsa“. Tai dar labiau sustiprins betvarkę ir nepasitenkinimą tarp samdinių – nuosavybės persiskirstymas jau įvyko, o čia dar ir vadai pradėjo aiškintis santykius. Po Mozgovojaus ir Bednovo likvidacijos sekęs dabartinis Purgino pašalinimas dar labiau sustiprins trintį tarp smogikų.

4. Rusija pasirinko griežtai iš Maskvos valdomos Donbaso sistemos modelį – pagal Pietų Osetijos, Abchazijos, Padniestrės modelį. Tai yra gerai, nes iš Maskvos valdoma sistema bus tokia pati nesavarankiška, korumpuota ir nusikalstama, kokie yra jos prototipai.

4. Savarankiškų smogikų vadų ir lyderių pašalinimas mums yra ganėtinai naudinga, nes savarankiškai mąstantys vadai kūrė kovingesnius padalinius. Tokias Kremliaus operacijas reikia sveikinti. Pasinaudoti šia situacija mūsų interesams galime tik pradėjus aktyvią veiklą. Situacija kol kas dar tam nepribrendo. Visų pirma – nesubrendo pati valstybė, kurią mums reikia pastatyti, kad išlaisvintume Donbasą ir Krymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų