REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Vairuotojams ir dviratininkui nustatytas lengvas girtumas nuotr. Broniaus Jablonsko

Praėjusią naktį Vilniuje įkliuvo du girti vairuotojai ir vienas dviratininkas. Dar penki vairavo išgėrę, tačiau neviršijo leidžiamo kiekio.

66

Praėjusią naktį Vilniuje įkliuvo du girti vairuotojai ir vienas dviratininkas. Dar penki vairavo išgėrę, tačiau neviršijo leidžiamo kiekio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio vakaro reidas prasidėjo Olandų gatvėje. Čia buvo stabdomi ir motociklininkai, tačiau visi vairuotojai buvo blaivūs ir važiavo tvarkingai. Vos keliems vairuotojams surašyti protokolai dėl smulkių pažeidimų – tamsintų stiklų. Apie vidurnaktį nuspręsta keisti vietą – buvo pasirinkta Geležinio Vilko gatvė šalia Vingio parko. Čia taip pat alkoholio matuoklis terodė nulius.

REKLAMA

Apie antrą nakties pareigūnai nuvažiavo į Pylimo gatvę. Ties Klaipėdos gatve jau dirbo vienas ekipažas ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai. Jie baudė pažeidėjus taksistus. Daugiausia jų įkliuvo už tai, kad vežė klientus neįjungę taksi skaitliuko.

Pylimo gatvėje po vidurnakčio dažniausiai ir įkliūna girti vairuotojai – iki gilios nakties šurmuliuojančiame Vilniuje liejasi alkoholis, nemažai vairuotojų po linksmybių sėdasi prie vairo ir važiuoja namo.

REKLAMA
REKLAMA

Prie vieno iš nedaugelio išvažiavimų iš senamiesčio beveik iš karto įkliuvo du girti vairuotojai ir girtas dviratininkas.

Oranžiniu dviračiu Pylimo gatve važiavęs vyriškis į sankryžą įvažiavo užsidegus geltonam signalui, todėl pareigūnai iš karto suprato, kad dviratininkas gali būti girtas. Dviratininkas ryžtingai pučia į alkoholio matuoklį – šis po kelių akimirkų parodo 0,54 prom. Dviratininkui skirta ir mažiausia nuobauda – teks sumokėti 43 eurus.

O štai girti vairuotojai praras pažymėjimus ir sumokės gerokai didesnes baudas. Visureigio „Range Rover“ vairuotojas įpūtė 0,88 prom. Vaikinas negali patikėti, kad yra girtas – jam tikriausiai atrodė, kad gėrė visai nedaug. Jaunuolis nesako, kaip atsitiko, kad sėdo prie vairo girtas. Jis išsikviečia blaivų draugą vairuoti visureigį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu metu įkliuvo ir „VW Golf“ vairuotojas – jam nustatytas 0,63 prom. girtumas. Vaikinas tikina, kad išgėrė vos du bokalus alaus, važiavo tvarkingai. Vaikinas alų gėręs dar Kaune. Pažeidėjas irgi rado bičiulį, galintį vairuoti.

Bent penki vairuotojai buvo išgėrę, bet matuoklis rodė per mažą alkoholio kiekį, kad jie būtų baudžiami. Du vyriškiai į policijos prietaisą pūtė labai nedrąsiai – vienam tai padaryti iš vis vos pavyko. Matuokliui parodžius mažiau nei 0,4 prom. abu lengviau atsiduso ir neslėpė džiugesio.

REKLAMA

O štai viena vairuotoja pūtė drąsiai, iš kart pareiškusi, kad tikrai ragavo alkoholio labai nedaug. Matuoklis parodė 0,14 prom. Merginai policijos patikrinimas nuotaikos nė kiek nesugadino – su vėjeliu ji nuskubėjo į automobilį, kur jos laukė toliau važiuoti draugai.

Ne visada vairuotojų neryžtingumas pučiant į alkoholį reiškia, kad jis gėrė. Vienam vyresniam vairuotojui, prieš patikrinimą nervingai rūkiusiam cigaretę matuoklis parodė nulius.

Ne visi sugeba ir pėsti senamiesčio upes perbristi – besibaigiant reidui iš Klaipėdos gatvės išvinguriavo vos ant kojų pastovintis vaikinas. Kiek pastovėjęs apsikabinęs stulpą jis sunkiai nulingavo Pylimo gatve. Vaikinui Žolinės šventė baigėsi ligoninėje. Už kelių šimtų metrų jis jau nebesugebėjo eiti, vaikiną į toksikologijos skyrių dėl apsinuodijimo alkoholiu išvežė greitosios pagalbos medikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų