REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Vilniaus meras Remigijus Šimašius susitiko su investuotojais iš UAB VPH (nuotr. Vilniaus miesto savivaldybės)
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio
3

 

Vilniaus meras Remigijus Šimašius susitiko su investuotojais iš UAB VPH (Venturecorp Property Holdings) aptarti šiuo metu sostinėje statomo naujo prekybos slėnio „Nordika" atidarymą rugsėjį bei kitų nekilnojamojo turto projektų vystymo ir plėtros planus regione.

REKLAMA
REKLAMA

 

IKEA baldų centro kaimynystėje įsikursiančiame mažmeninės prekybos komplekse planuojama didžiausia namams ir šeimai skirtų prekių vienoje vietoje pasiūla. Tai vienas didžiausių plėtros projektų Vilniaus pietinėje dalyje pastaraisiais metais.

REKLAMA

 

 

38 500 kv. m ploto šiuolaikiško ir modernaus prekybos centro „Nordika“ pastatas (Žirnių g.) statomas keliais etapais. Rugsėjo pabaigoje planuojama atidaryti vieno aukšto prekybos pasažą. 18 000 kv. m plote įsikurs maisto parduotuvė, didelis vaikiškų prekių ir žaislų centras, buitinės technikos ir elektronikos centras, kavinės bei naujiena Lietuvoje - vienas didžiausių sportinių prekių parduotuvių tarptautinių tinklų.

REKLAMA
REKLAMA

 

Antrojo etapo metu 22 000 kv. m plote suplanuotas statyti prekių, namų apyvokos statybos ir apdailos centras, kuriame bus daug erdvės ir kitiems prekybininkams bei paslaugų tiekėjams (atidarymas planuojamas 2016 m. II-III ketv.). Kuriamas vientisas ir darnus pastatų kompleksas, kuris sklandžiai įsilies į vyraujančią urbanistinę erdvę.

„Džiaugiamės vis stiprėjančiais ryšiais, kad Vilniuje populiarėja ir plečiasi skandinaviško verslo modelis, kuriantis daug naujų darbo vietų ir teigiamai keičiantis daugelio žmonių gyvenimo kokybę“, – sako meras R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp didžiausių nuomininkų būsimajame prekybos centre - „Senukai“, „Rimi“ ir kitos didelės specializuotos vietinių ir tarptautinių prekinių ženklų parduotuvės. Skelbiama, kad jau išnuomota apie 85 proc. prekybos slėnio patalpų. Prekybos slėnyje bus įrengta ir erdvi automobilių stovėjimo aikštelė automobiliams bei autobusams (daugiau kaip 1200 vietų).

Projekto plėtotojai gyrė patogų Vilniaus viešąjį transportą, sutvarkytą kelių infrastruktūrą rajone ir neabejojo, kad būsimasis prekybos slėnis bus itin patrauklus ne tik vietos rinkai, bet ir aplinkinių šalių pirkėjams. Taip pat pasidžiaugė, jog bendradarbiavimas su Savivaldybe sklandus ir profesionalus.

REKLAMA

Susitikime kalbėta, kaip svarbu formuoti viešąsias erdves aplink slėnį ir drauge ieškoti būdų integruoti viešąjį transportą, investuoti į miesto dviračių infrastruktūrą, kad būtų paprasta prekybos centro teritoriją pasiekti ne vien automobiliais. Aptartos galimybės projekto lėšomis nutiesti dviračių takus nuo IKEA iki naujojo prekybos slėnio, kad šie sudarytų vientisą jungtį. Pasak mero, tai labai pozityvus ir sveikintinas požiūris į prekybos centrų vystymą.

„Nordika“ statybų generalinis rangovas – AB YIT Kausta, projekto valdytojas – UAB VPH. Prekybos slėnio patalpų nuomos konsultantas – Koba Living. Projekto architektų biuras - UAB Unitectus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų