REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šalyje juntamas IT specialistų poreikis verslo ir švietimo atstovus suburia dialogui. Kauno technologijos universitetas ruošia puikius IT specialistus, gebančius dirbti sudėtinguose bendrovės vykdomuose projektuose“, – teigė „Nortal” direktorius Aurimas Danaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Programavimo paslaugų lyderė Baltijos šalyse „Nortal” siekia prisidėti prie IT specialistų rengimo bei studentams suteikti praktinės patirties. Bendrovė šiais metais savo iniciatyva prisidėjo prie modernios kompiuterių klasės, skirtos specialiai „Java” technologija dirbančių specialistų ruošimui bei praktiniams programavimo užsiėmimams, rengimo.

REKLAMA

Kauno technologijos universitete (KTU) studijuojantiems informatikams moderni kompiuterių klasė oficialiai buvo pristatyta gegužės 7 d., tačiau studentai savo praktinius užsiėmimus joje atlikinėja jau nuo vasario mėnesio. Klasė yra puikiai pritaikyta programavimo laboratoriniams darbams atlikti.

„Didelė dalis Kauno technologijos universitetą baigusių ar dar besimokančių specialistų sėkmingai dirba sudėtinguose bendrovės vykdomuose projektuose. Iniciatyvomis siekiame ne tik prisidėti prie specialistų rengimo, tačiau taip pat suteikti darbe labai reikalingų gebėjimų: komandinio darbo, analitinio, strateginio, kūrybinio mąstymo įgūdžių“, – teigė prie naujos klasės įrengimo prisidėjusios bendrovės „Nortal” direktorius Aurimas Danaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Prabnešama, kad be studijų kreditus suteikiančių praktinių „Java” technologijos užsiėmimų, bendrovė studentus kviečia mokytis programavimo subtilybių, o aukštos kokybės programinio kodo rašymo įgūdžius lavinti organizuojamose „Coding Dojo” užsiėmimuose. Abu užsiėmimus veda šiuo metu „Nortal” dirbantis ir KTU mokęsis programuotojas.

„Kasmet parengiame virš 200 specialistų, kurie sėkmingai įsidarbina IT kompanijose. „Nortal“ kompanija ne tik įdarbina KTU absolventus, bet ir padeda IT studijų ugdymo procese – vienintelė bendrovė, kurios atstovai dėsto studentams būtent Java technologijų užsiėmimus. Nauja kompiuterių klasė puikiai įsilies į bendrą mūsų fakulteto bendradarbiavimo su įmonėmis sistemą“, – teigė KTU Informatikos fakulteto dekanas prof. Eduardas Bareiša.

Bendrovės biuruose Kaune ir Vilniuje daugiau nei ketvirtadalis dirbančių specialistų baigė ar vis dar studijuoja KTU. Anot A. Danaičio, „Nortal” su Kauno technologijos universitetu bendradarbiauja jau ketverius metus. Šiuo metu bendrovė yra atrinkusi kelis gabiausius KTU studentus su kuriais tęs bendravimą dėl dalyvavimo savaitės trukmės programavimo stovykloje „Summer University” Estijoje. Vienas iš į „Summer University” programą pretendavusių studentų jau prisijungė prie tarptautinės „Nortal” komandos, studijas derindamas su darbu, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų