REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jovita Gaižauskaitė

Jovita Gaižauskaitė

REKLAMA

Palangoje šeštadienį prapliupo gintaro lietus. Didžiausias šalies kurortas pirmuosius šį sezoną poilsiautojus lepino gintarais. Vieniems jis saujomis krito iš dangaus, kiti varžybose bandė kuo daugiau lietuviško aukso gabalėlių surinkti patys.

REKLAMA
REKLAMA

Riedėdamas karieta jūrų dievas Bangpatys sveikino visus palangiškius ir kurorto svečius, suvažiavusius į Gintarinio savaitgalio šventę. Pirmiausiai Bangpatys gintaro lietumi pamalonino Basanavičiaus gatvės lankytojus. Ir dideli, ir maži puolė rinkti ant grindinio pažertų gintaro gabalėlių. Dažnas prisipažino į šventę vykęs specialiai.

REKLAMA

Iš viso gatvėje ir prie jūros šiandien išbarstyta 50 kilogramų gintaro. Jis – pats įvairiausiais: ir gintaro gildijos ar meistrų dovanotais, ir su graibštais iš tos pačios Baltijos bangų išvaduotas.

Tačiau bene pagrindine šventės atrakcija tampa gintaro rinkimo čempionatas, šiemet jau trečiasis. Jame susikauna ir patyrę, ir nauji dalyviai.

Šiemet visiems ankstesniems čempionams nosį nušluostė naujokas: pirmąkart čempionate dalyvavęs 28-erių rokiškėnas. Jam lyg ir lemta buvo laimėti, mat vyras vardu Gintaras.

REKLAMA
REKLAMA

Gintaras per porą minučių iš krūvelės su šapeliais ir šlapiu smėliu išrinko 41 gramą gintaro gabaliukų, tiesa, nugalėtojas prisipažino, kad surinkti daugiau kliudė varžybų jaudulys. Jūrų dievas patikino, kad gintaro Palanga nepritrūks.

Šis gintarinis savaitgalis – jau septintasis toks, tarsi Palangos įžanga į sezoną pradžią: jau kitą savaitgalį kurortas skelbs iškilmingą jo atidarymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų