REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatė rudenį vyksiančiuose Baltarusijos prezidento rinkimuose Tatjana Korotkevič sako šalies vadove tapti nesitikinti, tačiau teigė norinti suvienyti taikių pokyčių Baltarusijoje laukiančius gyventojus.

Kandidatė rudenį vyksiančiuose Baltarusijos prezidento rinkimuose Tatjana Korotkevič sako šalies vadove tapti nesitikinti, tačiau teigė norinti suvienyti taikių pokyčių Baltarusijoje laukiančius gyventojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Mes norime suvienyti tuos piliečius, kurie šiandien laukia taikių permainų, o susivieniję mes norime parodyti, kad permainų reikia daug. Mes, kaip permainų šalininkai, nusipelnėme, kad su mumis būtų kalbamasi, susikalbama ir su mumis būtų sprendžiami klausimai“, - interviu BNS sakė šią savaitę Vilniuje viešėjusi, keturių politinių jėgų į Baltarusijos prezidentes iškelta T.Korotkevič.

REKLAMA

Jos teigimu, opozicinės Baltarusijos partijos planavo rinkimuose kelti bendrą kandidatą, tačiau, pasak politikės, to padaryti nebūtų įmanoma dėl susiskaldžiusios šalies visuomenės.

„Šiandien mūsų visuomenė susiskaldžiusi ir šiandieninė valdžia nuolat tai darė: skaldė į dirbančius ir nedirbančius, į demokratus ar opozicionierius. Netgi tada, kai turėjome vieną opozicijos kandidatą, vis tiek nepavykdavo surinkti elektorato“, - sakė kandidatė.

REKLAMA
REKLAMA

T.Korotkevič teigė priklausanti Baltarusijos opozicijos grupei, kuri, siekdama sąžiningų rinkimų šalyje, ieško alternatyvos ilgamečio prezidento Aleksandro Lukašenkos politikai.

„Yra dalis opozicijos, kuri laukia, kad sąžiningi rinkimai tiesiog atsitiks, tačiau aš esu su ta demokratine bendruomene, kuri nori dėl to kažką padaryti. Tam, kad pas mus įvyktų tikri rinkimai, reikalinga alternatyva“, - sakė politikė.

„Jeigu mes šiandien pasakysime, kad taip, jis (A.Lukašenka) - diktatorius, viskas jo rankose ir todėl mes nedalyvausime rinkimuose, tai nėra logiška“, - kalbėjo opozicijos politikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat sakė mananti, kad Baltarusijai, skirtingai nei dabar elgiasi Ukraina, nereikia veržtis į tarptautines Vakarų valstybių organizacijas. Pasak jos, Baltarusija turi palaikyti gerus, bendradarbiavimu grįstus santykius su visomis kaimyninėmis valstybėmis ir glaudžiau bendradarbiauti su Europos Sąjunga.

K.Korotkevič teigimu, daugiausiai represijų Baltarusijoje opozicijos aktyvistai patiria darbo vietose. Anot jos, tokį žmogų galima nesunkiai išmesti iš darbo, be jokios priežasties ilginti darbo laiką.

„Netgi yra labai juokingas atvejis, kurį man papasakojo. Vienoje įmonėje paprašė darbuotojų parašyti pareiškimą, kad jie ne prieš, jog jiems nebūtų keliamas darbo užmokestis“, - sakė kandidatė į prezidentus.

REKLAMA

Baltarusijos prezidento rinkimai vyks šių metų rudenį. K.Korotkevič dalyvauti šiuose rinkimuose iškėlė Baltarusijos Liaudies frontas, socialdemokratų partija „Bendruomenė“, judėjimai „Už laisvę“ ir „Už tiesą“.

1977 metais Minske gimusi K.Korotkevič yra socialinės psichologijos magistrė, 12 metų dėsčiusi įvairiuose Baltarusijos universitetuose. Į politinę veiklą ji įsitraukė nuo 2010 metų.

Be jos, Baltarusijos prezidento rinkimuose dalyvaus Jungtinės piliečių partijos pirmininkas Anatolijus Liabedska ir Liberalų demokratų partijos pirmininkas Sergejus Gaidukevičius.

REKLAMA

Apie savo dalyvavimą yra paskelbęs ir dabartinis Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka, šalį valdantis nuo 1994 metų. Tarptautinė bendruomenė, be kitų dalykų, kritikuoja Baltarusiją dėl per didelių vykdomosios valdžios galių šalyje, šiurkščių rinkimų pažeidimų ir opozicijos narių persekiojimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų