REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos muitinės pareigūnai ir suinteresuoti verslo subjektai elektroninėje erdvėje kasdien apdoroja didelius informacijos kiekius. Siekiant kovoti su šiandieniniais duomenų apsaugos iššūkiais, buvo parengtas ir įgyvendinamas projektas „Lietuvos Respublikos muitinės informacinių technologijų sauga“, kuris užtikrins didesnę muitinės informacinių technologijų apsaugą ir prieinamumą, pranešė Muitinės departamentas prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Atlikus Lietuvos muitinės informacinių sistemų rizikos ir atitikties Lietuvos Respublikos teisės aktams bei standarto LST ISO/IEC 27001 reikalavimams vertinimą, nustatėme pagrindines informacinių technologijų spragas ir rizikos veiksnius. Išanalizavę visas jų mažinimo alternatyvas, pasirinkome labiausiai priimtiną būdą mažinti svarbiausiais rizikas ir orientuotis į ilgalaikį bei nuoseklų muitinės informacinių sistemų saugumo užtikrinimą”, – sakė Muitinės informacinių sistemų centro vyriausioji inspektorė Vaida Jakutytė.

REKLAMA

Vykdant šį projektą pasirinktos informacijos saugumo valdymo priemonės ne tik apsaugos muitinėje tvarkomus duomenis, bet ir leis stebėti bei analizuoti su sauga susijusius įvykius, įgyvendinti tinkamą ir gerąsias kitų Europos Sąjungos šalių praktikas atitinkančią saugumo politiką.

Pranešama, kad Lietuvos Respublikos muitinės vykdomo projekto metu įsigytos techninės ir programinės informacijos saugumo valdymo priemonės, parengtos su informacijos sauga susijusios tvarkos. Technologinį projekto rezultatų tęstinumą užtikrins tolesnis įdiegtų informacijos saugumo valdymo priemonių plėtojimas ir pritaikymas prie besikeičiančios aplinkos.

Muitinės departamento prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos vykdomas Ekonomikos augimo veiksmų programos 3 prioriteto „Informacinė visuomenė visiems“ įgyvendinimo priemonės Nr. VP2-3.2-IVPK-02-K „Informacinių technologijų sauga“ projektas Nr. VP2-3.2-IVPK-02-K-02-002 „Lietuvos Respublikos muitinės informacinių technologijų sauga“ pradėtas įgyvendinti 2012 m. lapkričio 19 d. ir planuojamas baigti šių metų balandžio 30 d. Projektą, kurio bendra suma 1 368884,43 Eur (4 726484,16 Lt), finansuoja Europos Sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų