REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Kaspersky Lab“ pristatė naują nemokamą programėlę „Kaspersky Phound!“ išmaniųjų telefonų su operacine sistema „Android“ informacijos apsaugai. Jos pavadinimas, sudarytas iš angliškų žodžių „Phone“ („telefonas“) bei „Hound“ („skalikas“) ir skamba kaip angliškas žodis „Found“ („rasti“), kalba pats už save: instrumentas padės greitai rasti pamestą įrenginį ir neleis sukčiams užvaldyti vertingų duomenų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, remiantis tarp interneto vartotojų atlikto tyrimo rezultatais, kas dvidešimtas respondentas buvo pametęs išmanųjį arba planšetę dėl neapdairumo arba vagystės. 38 proc. viso pasaulio vartotojų įrenginiuose saugo ypač konfidencialią informaciją ir baiminasi, kad kas nors gali ją pamatyti.

REKLAMA

Kaip parodė Lietuvos vartotojų apklausa, dauguma respondentų (58 proc.) mano, kad įrenginiuose esanti informacija yra daug vertingesnė nei pats įrenginys. Be to, beveik trys ketvirčiai apklaustųjų (71 proc.) nurodė, kad baiminasi prarasti savo įrenginius, be to, sukčiai gali pasinaudoti pavogtame įrenginyje saugoma informacija.

Skelbiama, kad „Kaspersky Phound!“ sukurta norint sustabdyti nemalonias situacijas. Pavyzdžiui, jei manote, kad pametėte arba iš jūsų pavogė telefoną ar planšetę, jums padės funkcija „Sirena“ – stiprus garsas, kurį įrenginys skleis tol, kol įrašysite slaptą kodą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, mobilioji programėlė savininkui suteikia galimybę nuotoliniu būdu valdyti įrenginį ir jame esančius duomenis per portalą „My Kaspersky“. Praradimo arba vagystės atveju vartotojas gali greitai užblokuoti įrenginį ir nustatyti jo buvimo vietą žemėlapyje naudojant GPS, GSM arba „Wi-Fi“ tinklus. Paieškoms palengvinti galima nufotografuoti telefoną užvaldžiusį žmogų įrenginio kamera arba į jo ekraną išsiųsti pranešimą su prašymu grąžinti įrenginį.

Kaip paskutinę priemonę „Kaspersky Phound!“ leidžia nuotoliniu būdu iš įrenginio ir SD kortos pašalinti visus asmeninius duomenis – kontaktus, pranešimus, nuotraukas, kitą informaciją – ir grąžinti gamyklinius parametrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daugeliui vartotojui mobilieji įrenginiai šiandien yra vertingiausių ir svarbiausių duomenų saugykla: draugų ir kolegų kontaktai, privatūs pranešimai, asmeninės nuotraukos ir daug daugiau. Todėl išmanusis telefonas arba planšetė šiandien tiesiog privalo būti apsaugoti ne blogiau nei banko seifas. Nors seifą sunku pamesti, o išmanųjį – paprasta. Būtent todėl mes savo vartotojams sukūrėme specialų sprendimą, kuris neleis mobiliajam įrenginiui atsidurti blogose rankose“, – komentuoja Aleksejus Čikovas, „Kaspersky Lab“ vyriausiasis produktų vadybininkas.

REKLAMA

„Kaspersky Phound!“ jau išleistas 8 kalbomis ir jį galima įsigyti oficialioje parduotuvėje „Google Play Store“. Programėlė papildė nemokamų „Kaspersky Lab“ sprendimų mobiliųjų įrenginių apsaugai rinkinį, tarp jų – „Saugi naršyklė“, skirta „iOS“ ir „Windows Phone“, „Kaspersky QR Scanner“, „Kaspersky Threat Scanner“, „Kaspersky Internet Security“, skirtas „Android“, sakoma bendrovės pranešime.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų