REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Loreta Graužinienė atsistatydina iš Darbo partijos pirmininko pareigų

Premjeras: L. Graužinienės pasitraukimas įtakos koalicijos darbui neturės

 Darbo partijos atstovai Seime teigia, kad parlamento vadovės Loretos Graužinienės pasitraukimas iš partijos pirmininko pareigų jiems buvo netikėtas.

 Darbo partijos atstovai Seime teigia, kad parlamento vadovės Loretos Graužinienės pasitraukimas iš partijos pirmininko pareigų jiems buvo netikėtas.

REKLAMA

Šiuo metu Ukrainoje viešinti L. Graužinienė antradienį trumpame pranešime spaudai informavo, kad iš partijos vadovo pareigų traukiasi „prisiimdama asmeninę atsakomybę už savivaldos rinkimų rezultatus“. Atsistatydinus L. Graužinienei, partijai iki suvažiavimo laikinai vadovauti turėtų pirmasis pavaduotojas parlamentaras Valentinas Bukauskas.

„Netikėtas sprendimas, ką tik sužinojome. Manau, grįš partijos pirmininkė iš komandiruotės ir pašnekėsime, kas, kodėl“, – žurnalistams sakė Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Buvęs frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys sakė, jog L. Graužinienės pasitraukimas buvo svarstomas neformaliuose pokalbiuose, tačiau teigė buvęs nustebintas, kad apie tai paskelbta L. Graužinienei viešint užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo kalbama, kokie pasikeitimai reikalingi, kad partijos rezultatai būtų geriausi ir partijos veikla vystytųsi pačia optimaliausia linija. Natūralu, kad apie tai buvo diskutuota, bet ta diskusija nebuvo formali ir nebuvo vieno raidos scenarijaus“, – žurnalistams sakė V. Gapšys.

REKLAMA

„Buvo kalbėta apie įvairius scenarijus, ir pati pirmininkė buvo prasitarusi, kad galvotų apie pasitraukimą, bet sprendimo nebuvo priimta, juo labiau kad eiliniai partijos pirmininko rinkimai suplanuoti rudenį“, – pridūrė jis.

Klausiamas, kas galėtų užimti partijos vadovo postą ir ar kandidatuotų pats, V. Gapšys atsakė, jog šie klausimai – per ankstyvi. „Tiek toli mes nediskutavome, tų pavardžių, matyt, dar per anksti žiūrėti, kas tai galėtų padaryti ir užimti tą postą“, – sakė V. Gapšys.

Pasitraukimo iš partijos vadovo pareigų su likimu Seimo pirmininko poste BNS kalbinti „darbiečiai“ nesiejo. „Tai yra du skirtingi dalykai: Seimo pirmininkė yra Seimo pirmininkė, partijos pirmininkė – partijos pirmininkė. Partijos pirmininką renka partijos suvažiavimas, o Seimo pirmininką – Seimas“, – sakė K. Daukšys.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš asmeniškai nesieju šių dviejų postų į vieną. Reikėtų ateity pasižiūrėti tuos galimus dalykus, kiek žinau, pirmininkės pozicija buvo atsistatydinimas iš pareigų, susijusių su partiniu vadovavimu, ir manau, kad mums dabar tai yra svarbiausias klausimas, kurį turime išspręsti“, – kalbėjo V. Gapšys.

V. Gapšys teigė, jog, pagal partijos statutą, partijai laikinai vadovauti turėtų pirmasis pavaduotojas V. Bukauskas. „Partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas, pagal partijos statutą, perima vadovavimą partijai juridine prasme, partijos taryba susirinkusi apsvarstys tuos scenarijus, kaip toliau vystysis, ir numatytas gana trumpas laikas, man rodos, trys mėnesiai, per kurį turi būti sušauktas partijos suvažiavimas“, – sakė V. Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per vietos valdžios rinkimus už Darbo partiją Lietuvoje balsavo 10 proc. rinkėjų, juos aplenkė socialdemokratai, konservatoriai ir liberalai.

„Darbo partija“ gavo 148 tarybos narių mandatus, tačiau neturės nė vieno atstovo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybėse. Partija laimėjo tris merų postus iš 60.

Šiuo metu L. Graužinienė su vizitu vieši Ukrainoje, su ja susisiekti BNS kol kas nepavyko.

L. Graužinienė Darbo partijos pirmininkė buvo nuo 2013 metų spalio. Partiją 2003 metų spalį įsteigė verslininkas Viktoras Uspaskichas. 2013 metais jis buvo nuteistas dėl sukčiavimo. V. Uspaskichas savo kaltę neigia ir nuosprendį apskundė.

Premjeras: L. Graužinienės pasitraukimas įtakos koalicijos darbui neturės

Seimo vadovės Loretos Graužinienės sprendimas trauktis iš Darbo partijos pirmininkės pareigų įtakos valdančiosios koalicijos darbui neturės, sako premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

„Aš manau, kad ne“, - žurnalistams Seime į klausimą, ar L.Graužinienės atsistatydinimas gali turėti įtakos koalicijai, sakė A.Butkevičius.

Jis taip pat sakė nematantis priežasčių, kodėl L.Graužinienė neturėtų likti Seimo pirmininkės poste. „Aš nemanau“, - į klausimą, ar L.Graužinienė turėtų palikti ir šias pareigas, atsakė A.Butkevičius.

„Galiu pasakyti, kad Seimo pirmininkas yra visiškai kitas asmuo, organizuoja darbą Seime, jei partija pasitiki juo ir jis gali užimti pareigas, daug lengviau dirbti atsakingose pareigose (neužimant partijos vadovo vietos), turi daugiau laiko tam“, - kalbėjo premjeras.

Jis taip pat pripažino, kad L.Graužinienės sprendimas trauktis jam buvo netikėtas. „Truputį, aišku, netikėta žinia, bet kiekvienas partijos vadovas po kiekvienų rinkimų turi apsispręsti - jei buvo blogi rezultatai, turi priimti vieną arba kitą sprendimą, bet tas sprendimas geriausiai priimamas pasitarus partijoje“, - sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Šiuo metu Ukrainoje viešinti L.Graužinienė antradienį trumpame pranešime spaudai informavo, kad iš partijos vadovės pareigų traukiasi „prisiimdama asmeninę atsakomybę už savivaldos rinkimų rezultatus“.

Per vietos valdžios rinkimus už Darbo partiją Lietuvoje balsavo 10 proc. rinkėjų, juos aplenkė socialdemokratai, konservatoriai ir liberalai.

„Darbiečiai“ gavo 148 tarybos narių mandatus, tačiau neturės nė vieno atstovo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybėse. Partija laimėjo tris merų postus iš 60.

L.Graužinienė Darbo partijos pirmininkė buvo nuo 2013 metų spalio mėnesio. Partiją 2003 metų spalį įsteigė verslininkas Viktoras Uspaskichas. 2013 metais jis buvo nuteistas dėl sukčiavimo. V.Uspaskichas savo kaltę neigia ir nuosprendį apskundė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų