REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį paragino Seimą svarstyti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovybės keitimą prieš kitąmet vyksiančius Seimo rinkimus, nes komisija, pasak šalies vadovės, netinkamai reaguoja į pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią poziciją prezidentė išsakė po to, kai iš anksto balsavo Vilniaus mero rinkimų antrajame ture.

REKLAMA

„Esu paminėjusi kritišką požiūrį į VRK darbą, nes VRK reakcija yra pavėluota, o kartais matome, kad jos ir iš viso nėra. Taigi, manyčiau, kad tiek man reikės įstatymų leidybos prasme, tiek, manyčiau, ir Seimui, reikia galvoti apie galbūt ir VRK komisijos ir vadovybės atnaujinimą prieš 2016 metų rinkimus. Nes pažeidimai kiekvienais rinkimais vis didėja, jie tampa įvairesni, o, deja, VRK kokybė netgi prastėja“, - Vilniaus savivaldybėje žurnalistams sakė prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji sakė, kad tokią nuomonę susidarė remdamasi tiek policijos ir VRK duomenimis, tiek ir tiesiogiai Prezidentūroje gaunamais skundais.

D.Grybauskaitė kritikavo tendencijas, kai daug žmonių prieš rinkimus persiregistruoja gyvenamąją vietą, ir pridūrė, kad Kaune buvo reklamos taisyklių pažeidimų.

„Mes taip pat gauname labai daug skundų iš Kauno ir iš kitų miestų, kur yra pažeidžiami ir reklamos įstatymai, labai aiškiai matosi, kad ir limitai pinigų yra viršijami. Labai aiškiai matosi, kad reakcija į tai yra pavėluota arba nereikšminga, kuri nedaro įtakos šių pažeidimų užkardymui“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovė, kaip ir pirmajame rinkimų ture, balsavo iš anksto. Praėjusį kartą ji tai darė dėl suplanuoto vizito Čilėje, šįkart prezidentė taip pat sakė negalėsianti balsuoti sekmadienį, tačiau tikslių priežasčių neįvardijo.

„Norėčiau sekmadienį turėti kitų planų“, - sakė ji.

Šalies vadovė taip pat tvirtino dėl favorito Vilniaus mero rinkimuose nuomonės nepakeitusi po pirmojo turo.

„Mano nuomonė buvo suformuota jau per pirmąjį turą, aš jos nepakeičiau, o už ką aš negaliu balsuoti, jau pasakiau anksčiau“, - informavo šalies vadovė.

REKLAMA

Prieš pirmąjį turą ji sakė, kad Vilniuje pasisako prieš du kandidatus - vieną, atstovaujantį Kremliaus interesams, ir kitą, kuris „praskolino Vilnių“, tačiau pavardžių neįvardijo.

Sostinėje mero rinkimų antrajame ture dalyvauja liberalas Remigijus Šimašius ir perrinkimo siekiantis Artūras Zuokas.

Antrasis tiesioginių merų rinkimų turas vyks sekmadienį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų