REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius žada, kad didės profesinės karo tarnybos karių atlyginimai. Taip pat jis teigia, kad gali būti peržiūrimas klausimas dėl šauktinių rengimo laiko.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu Žinių radijui ketvirtadienį premjeras teigė, jog kario profesiją pasirinkusiems asmenims ilgą laiką algos nekilo dėl prasto sistemos finansavimo.

REKLAMA

„Dabar finansavimas yra smarkiai pasikeitęs, ir manau, kad pirmiausia ne tik turime kalbėti apie naujos ginkluotės įsigijimą, – aišku, tai yra svarbu ir mes tą darome, – bet reikia kalbėti ir apie žmones, kurie ta ginkluote naudojasi, naudosis, ir apie atlyginimų didinimą. Taip, šitas klausimas yra iškeltas ir, aš manau, jisai yra vienas iš prioritetinių klausimų“, – aiškino A. Butkevičius.

Kalbėdamas apie ketinimą atnaujinti šaukimą į karo tarnybą, premjeras sakė, kad gali būti diskutuojama ir dėl trumpesnio nei devyni mėnesiai šauktinių mokymo periodo.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad būtų galima peržiūrėti šaukimo į karo tarnybą laikotarpį, kuris yra numatytas 9 mėnesiams. Ten lyg yra galimybės dalyvauti tam tikruose atskiruose mokymuose praleidžiant šiek tiek trumpesnį laiką. Tai diskusijų klausimas“, – dėstė jis.

Reaguodama į Rusijos agresiją Ukrainoje Valstybės gynimo taryba pasiūlė penkeriems metams grąžinti šaukimą į kariuomenę. Tam jau pritarė Vyriausybė, bet galutinį sprendimą priims Seimas. Įstatymo pakeitimą siūloma Seime svarstyti skubos tvarka, pateikimas numatytas kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybės ir kariuomenės vadovai teigia, kad šauktiniai būtini siekiant užpildyti kariuomenės dalinius ir parengti rezervą. Į privalomąją pradinę karo tarnybą devynių mėnesių trukmės mokymams kasmet planuojama šaukti 3–3,5 tūkst. 19–26 metų jaunuolių.

Šauktinių Lietuvos kariuomenėje buvo atsisakyta 2008 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų