REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs F-1 pilotas ir komandos vadovas Gerhardas Bergeris mano, kad šiemet į „McLaren“ sugrįžęs Fernando Alonso su britų ekipa iškovos dar bent vieną čempiono titulą, rašo F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Dukart F-1 čempionu tapęs ispanas pastaruosius penkerius metus praleido „Ferrari“ komandoje su kuria taip ir nesugebėjo sezono užbaigti pirmoje lenktynininkų įskaitos vietoje. Sportininkas nusprendė nutraukti sutartį su italų ekipa ir šiemet sugrįžti į „McLaren“, kuriai atstovavo praeityje.

REKLAMA

G. Bergeris, paklaustas ar F. Alonso iki karjeros pabaigos iškovos dar bent vieną čempiono titulą, atsakė teigiamai.

„Taip – jis puikus pilotas. Fernando yra didis čempionas, tad jo sąskaitoje titulų turėtų būti daugiau. Tai, kaip jis lenktyniauja, tas žudiko instinktas, jis tikrai yra pajėgus tapti čempionu daugiau nei du kartus“, – sakė G. Bergeris.

F. Alonso šiemet vykusių bandymų metu pateko į avariją ir patyrė smegenų sukrėtimą. Tris dienas ligoninėje praleidęs ispanas buvo išleistas ilsėtis namo. Gydytojai patarė pilotai artimiausiu pilotu nedalyvauti lenktynėse, tad F. Alonso praleis pirmas šių metų F-1 sezono varžybas Australijoje.

REKLAMA
REKLAMA

G. Bergeris mano, kad Barselonoje patirta avarija nepaveiks F. Alonso nei fiziškai, nei psichologiškai.

„Avarijos yra dalis F-1. Fernando yra patyręs pilotas, tad jis su tuo susitvarkys. Nemanau, kad tai jį kaip nors paveiks. Jis vėl bus pasiruošęs lenktyniauti.“

Austras pridūrė, kad F. Alonso F-1 piloto karjerą greičiausiai baigs „McLaren“ komandoje.

„Manau, kad tuo metu, kai jis pasirašė sutartį su „McLaren-Honda“, jis žinojo, jog bus sunkus laikotarpis. Tačiau, kai jis baigsis, aš neabejoju, kad Fernando norės nuskinti visus sunkaus darbo vaisius. Nemanau, kad jis turi nori šokinėti iš vienos komandos į kitą. Alonso yra itin talentingas keliose srityse. Jis ne tik puikus pilotas, bet ir geras politikas.“

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų