REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon“ pranešė pristačiusi naują HD raiškos transliacijoms skirtų objektyvų serijos gaminį „HJ24ex7.5B“. Šis objektyvas yra modelio „HJ22ex7.6B“ įpėdinis, atnaujintas atsižvelgiant į pirkėjų atsiliepimus. Objektyvas pasižymi platesniu kampu, didesnio maksimalaus židinio nuotolio diapazonu, patobulinta konstrukcija ir patogesniu valdymu, skelbia bendrovės atstovai. Pasak jų, universalus objektyvas „HJ24ex7.5B“ išsiskiria klasėje kol kas didžiausią (24 kartų) vaizdo artinimo koeficientą turinčia optine sistema, įspūdingu 7,5 –180 mm plačiakampiu apžvalgos lauku bei lengva ir patogia nešiotis konstrukcija.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad „Canon“ optinių sistemų kūrimo kompetenciją patvirtinantis 7,5–180 mm objektyvo židinio nuotolio diapazonas yra platesnis už pirmtako. Filmuojant galima sklandžiai keisti vaizdą nuo tolimų greito veiksmo kadrų iki priartintų objektų. Patobulinta „HJ24ex7.5B“ optinė sistema taip pat užtikrina ryškesnį ir grynesnį vaizdą visame židinio nuotolio diapazone. Jo kokybė ir aiškumas visiškai atitinka HD raiškos produkcijai keliamus reikalavimus.

REKLAMA

Objektyvo svoris sumažintas iki 1,78 kg, todėl vaizdo operatoriams lengviau judėti filmavimo aikštelėse arba įvykio vietose, taip pat paprasčiau sekti objektus. Mažinant gaminio svorį ir optimizuojant optinės sistemos elementų išdėstymą bei korpuso konstrukciją pavyko sukurti už pirmtaką lengvesnį ir geriau subalansuotą objektyvą, kurio sunkio centras yra patogesnėje vietoje. Objektyvą taip pat lengva reguliuoti laikant kamerą ant peties. Visus valdiklius galima pasiekti delnu, todėl operatoriams nereikia atsitraukti nuo kameros vaizdo ieškiklio.

REKLAMA
REKLAMA

Objektyvas „HJ24ex7.5B“ sukurtas siekiant transliuotojams užtikrinti didžiausias technines galimybes, todėl jame įtaisytas tas pats skaitmeninis pavarų mechanizmas, kuris įrengiamas naujausiuose HD raiškos aukštos klasės ENG objektyvų modeliuose. Mechanizmu galima rinktis pakartojamas židinio nuotolio padėtis ir greičio vertes bei fokusavimo ir diafragmos nuostatymus. Į skaitmeninį pavarų mechanizmą įmontuotas absoliučiųjų verčių koduotuvas taip pat leidžia vaizdo operatoriams pradėti filmuoti iš karto. Ši savybė ypač naudinga rengiant žinių reportažus ir filmuojant sporto renginius. Absoliučiųjų verčių koduotuvas taip pat tinka ir virtualiosioms funkcijoms. Jis mažina objektyvo energijos sąnaudas, taigi vaizdo operatoriai gali filmuoti ilgiau. Be to, pagal jo duomenis automatiškai nustatoma objektyvo reguliatorių padėtis, todėl kamerose įdiegta chromatinės aberacijos kompensavimo funkcija ima veikti iš karto.

Objektyvą„HJ24ex7.5B“ objektyvą bus galima įsigyti nuo 2015 m. gegužės, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų