REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos ir Lenkijos gynybos ministrai trečiadienį Vilniuje aptars saugumo situaciją regione ir kuriamą bendrą karinę brigadą su Ukraina.

REKLAMA
REKLAMA

Aptardami praėjusių metų Velso susitikime priimtus NATO sprendimus Lietuvos ir Lenkijos ministrai Juozas Olekas bei Tomaszas Siemoniakas pasidalys informacija apie jų valstybėse steigiamus NATO pajėgų štabus, taip pat bus kalbama apie NATO sąjungininkių buvimą mūsų regione ir apie kitas Aljanso sutartas atgrasymo priemones. Tai pranešė Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA

Kalbėdami apie dvišalio bendradarbiavimo perspektyvas Lietuvos ir Lenkijos ministrai aptars šiais metais Lietuvoje bei Lenkijoje organizuojamas karines pratybas ir stipresnės jų integracijos perspektyvas, Lietuvos karo specialistų rengimą Lenkijoje ir galimybes naudotis Lenkijos kariniais poligonais. Ministrai taip pat aptars siekius gerinti informacijos apsikeitimą tarp Lietuvos ir Lenkijos kariuomenių.

Vasario 4 dieną Ukrainos Aukščiausioji Rada ratifikavo susitarimą dėl LITPOLUKRBRIG brigados steigimo, Lietuvoje tarptautinio susitarimo ratifikavimas planuojamas per Seimo pavasario sesiją.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 5 dieną Briuselyje susitikę NATO gynybos ministrai nutarė pradėti tarptautinių štabų steigimą šešiose valstybėse: Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Rumunijoje ir Bulgarijoje. Anot ministerijos, šie integraciniai vienetai veiks kaip jungtis tarp nacionalinių pajėgų, šalyse dislokuotų NATO pajėgų ir Aljanso vadovavimo struktūros.

Lenkija yra viena aktyviausių NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujančių NATO valstybių.

Praėjusiais metais Lietuvos kariuomenė, tarpininkaujant Lenkijos kariuomenei, iš Lenkijos gamintojo įsigijo priešlėktuvinės gynybos sistemų GROM.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų