REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didelio pralaidumo 3 tūkst. kilometrų ilgio duomenų perdavimo greitkelis „Baltic Highway“, jungiantis Vilnių ir Taliną su vienu didžiausių duomenų perdavimo centrų Frakfurte, pradeda veiklą. Į penkerius metus trukusį duomenų tinklo plėtojimą investuota daugiau nei 1,5 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltic Highway“ projektą įgyvendino energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ priklausanti bendrovė Duomenų logistikos centras, Latvijos „Latvenergo“ ir telekomunikacijų bendrovė „Tele2“.

REKLAMA

„Šiandien oficialiai startuoja didžiausias ir greičiausias duomenų perdavimo tinklas Rytų ir Vidurio Europoje. Šis tinklas yra 10 kartų didesnis ir 20 kartų platesnis nei iki šiol“, – trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo Duomenų logistikos centro pardavimų skyriaus vadovas Juozas Rumbutis.

„Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis pažymėjo, kad šis projektas yra itin svarbus visai Lietuvai.

„Tai ypatingai svarbus projektas, nes duomenų perdavimas yra ateitis. (...) Dalį tinklo pralaidumo naudos ir „Tele2“, tai vartotojams suteiks kokybę ir didelį duomenų pralaidumą“, – spaudos konferencijoje sakė P. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Investuok Lietuvoje“ investicijų plėtros departamento projektų vadovas Paulius Mačiulevičius teigė, kad „Baltic Highway“ padės į Lietuvą pritraukti daugiau investuotojų.

„Lietuva kurį laiką jau bando prisitraukti didžiuosius duomenų centrus. Viens iš jų kriterijų būdavo patikimas, nepriklausomas ir technines galimybes atitinkantis duomenų kelias į Frankfurtą“, – spaudos konferencijoje sakė P. Mačiulevičius.

3 tūkst. kilometrų ilgio tinklo sparta siekia 100 gigabaitų, o bendras pralaidumas – 9,6 terabaito per sekundę. Tinklas pradėtas statyti 2009 metais. Pasak J. Rumbučio į projektą lygiomis dalimis investavo „Tele2“ ir Duomenų logistikos centras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų