REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maždaug 939 mln. mobiliųjų įrenginių su operacine sistema „Android“ yra esminis saugumo sistemos pažeidžiamumas, kuris, kaip paaiškėjo, niekada nebus pašalintas. Tokią išvadą padarė informacijos apsaugos srityje besispecializuojantis analitikas Todas Beardsley.

REKLAMA
REKLAMA

Problema slypi komponente „WebView“, kuris naudojamas operacinių sistemų „Android“ versijose iki pat 4.4 „KitKat“ ir kuris atsakingas už WWW turinio atvaizdavimą. Kompanija „Google“, panašu, nesiruošia išleisti spragą pašalinančio atnaujinimo.

REKLAMA

Nusiuntęs užklausą kompanijai „Google“, analitikas T.Beardsley gavo atsakymą, kuriame rašoma, jog „Google“ paprastai pati neužsiima „WebView“ pataisymais „Android“ versijose, išleistose iki 4.4 „KitKat“, tačiau atsižvelgs į pateiktus pasiūlymus.

Tikimybė, kad kas nors iš trečiųjų šalių savanoriškai bandys sukurti reikiamą saugumo sistemos atnaujinimą, yra ypač maži, todėl galima konstatuoti, jog maždaug milijardui „Android“ įrenginių su 4.3 „Jelly Bean“ ir senesnėmis versijomis savininkų teks susitaikyti su esama situacija.

Tiesa, yra dar vienas sprendimas, kurį pasveikintų ne tik „Google“, bet ir mobiliųjų įrenginių gamintojai – įsigyti išmanųjį telefoną ar planšetę su naujausia „Android“ versija. Kartu sumažėtų ir „Android“ ekosistemos fragmentacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų