• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patikrinus 12 Klaipėdos mokyklų, devyniose aptikta marihuanos pėdsakų.

Patikrinus 12 Klaipėdos mokyklų, devyniose aptikta marihuanos pėdsakų.

REKLAMA

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras trečiadienį informavo, kad savanorišką ir nemokamą tyrimą iš 37 kviestų įstaigų atlikti pageidavo 12 mokyklų ir pora jaunimo laisvalaikio organizacijų. Šie testai buvo atlikti 2014 metais.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš viso buvo atlikti 234 testai, vidutiniškai apie 20 kiekvienoje įstaigoje. Iš tyrime dalyvavusių 12 mokyklų net devyniose aptikta marihuanos pėdsakų. Erdvių, kur aptikta „žole“ vadinamo narkotinio produkto žymių, skaičius svyruoja nuo 1 iki 14 vietų vienoje įstaigoje“, – teigiama pranešime.

REKLAMA

Nereti marihuanos pėdsakai vaikinų ir merginų tualetuose (atitinkamai 7 ir 3 atvejai), jų rasta prausykloje (1 atvejis), klasėje ant suolų (1 atvejis), jų aptikta ir rūkymo vietose lauko teritorijose. Nustatyta, kad visose tirtose vietose lauke rasta „žolės“ pėdsakų, tačiau tai padaryta tik keturis kartus, nes testavimo metu paviršius turi būti sausas. Be to, kai kurios įstaigos negalėjo atlikti tyrimų ten, kur rūko mokiniai, nes ši veikla vykdoma už mokyklos teritorijos ribų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos centro direktorės Jūratės Grubliauskienės, tokia testavimo programa, organizuojama jau dvejus metus, ne tik padeda nustatyti, ar yra narkotinių medžiagų tam tikroje aplinkoje, – kaip prevencija veikia vien žinojimas, jog mokykloje yra atliekami tokie testai.

„Pastebime, kad dalis ugdymo įstaigų vengia šių testų manydami, kad tyrimai ar jų rezultatai pakenks jų įvaizdžiui, tačiau kasdienės mokinių aplinkos be narkotikų kūrimas ir puoselėjimas turėtų būti kur kas svarbesnis nei prestižas. Be to, visi testai atliekami anonimiškai, niekur neskelbiami rezultatai su mokyklų pavadinimais“, – teigia ji.

Planuojama, kad narkotinių medžiagų nustatymo aplinkoje tyrimai mokymo įstaigose bei atvirose jaunimo erdvėse bus atliekami ir toliau.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų