• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Pranciškus sekmadienį Siksto koplyčioje pakrikštijo 33 vaikus, o jų motinoms pasakė, kad jos gali nesivaržydamos pamaitinti juos krūtimi, jei jie verks ar bus alkani.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūs, motinos, maitinate savo vaikus pienu ir net dabar, jei jie verkia dėl to, kad yra alkani, pamaitinkite juos krūtimi, nesirūpinkit“, – pasakė jis, nukrypdamas nuo iš anksto parengto teksto.

REKLAMA

Rašytiniame jo homilijos tekste buvo frazė „duokite jiems pieno“, bet jis pakeitė ją itališku terminu „allattateli“, kuris reiškia „maitinti krūtimi“, ir pridėjo, kad motinoms nereikėtų varžytis.

20-čiai mergaičių ir 13-ai berniukų Michelangelo (Mikelandželo) freskomis garsėjančioje koplyčioje verkiant, Pranciškus prašė savo klausytojų prisiminti vargšes motinas visame pasaulyje, „deja, pernelyg daug (jų), negalinčių duoti maisto savo vaikams“.

REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš homiliją mažiausiai viena motina pamaitino savo kūdikį krūtimi, galbūt prisimindama, kad popiežius ir anksčiau panašiais žodžiais yra raginęs motinas nesivaržyti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų