• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po to, kai panika dėl Ebola viruso pradėjo mažėti, dar šią savaitę Pasaulio sveikatos organizacija (angl. WHO) pranešė, jog vyrų, persirgusių po Ebola visurso pasigavimo sperma gali turėti šio viruso net tris mėnesius. Socialiniuose tinkluose WHO įspėjo vyrus, jog persirgus Ebola rekomenduojama net tris mėnesius naudotis prezervatyvais.

REKLAMA
REKLAMA

Šis pranešimas pasklido po to, kai praėjusį mėnesį nuo Ebolos viruso pagijęs vyriškis iš Indijos, lapkričio 30-ąją buvo priverstas atlikti kraujo ir spermos tyrimus Indijos oro uoste, praneša CNN. Nors jo kraujo tyrimai buvo geri ir jame Ebola nerasta, tačiau virusas buvo aptiktas vyro spermoje. Vyras buvo uždarytas karantinui, o žiniasklaidoje pasipylė bauginančios antraštės apie jį ir... jo spermą.

REKLAMA

Sperma jau seniai buvo laikoma vienu iš kūno skysčių, kuris gali perduoti virusą iš sergančiojo žmogaus naujai aukai, tačiau dar nenustatyta ar dėl tokios Ebolą turinčios spermos sekso metu (oralinio irgi) galima užsikrėsti per pirmuosius tris mėnesius.

Standartikai Ebola persirgusiems vyrams rekomenduojama susilaikyti nuo sekso tris mėnesius, tačiau jei abstinencija nėra įmanoma, prezervatyvai gali padėti išvengti užsikrėtimo.

Be to, kol kas WHO neužfiksavo nei vieno atvejo, kurio metu Ebola būtų užsikrėsta sekso metu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų