REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pagalba Ukrainai bus tiekiama, atsižvelgiant į šios šalies poreikius, BNS antradienį sakė Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, pirmadienį Kijeve sutarta, kad daugiau Ukrainos karių atvyks į mokymus Lietuvoje, didesniam skaičiui sužeistųjų bus suteikta medicinos pagalba, reabilitacija, bus spartinamas trišalės karinės brigados su Lenkija kūrimas.

REKLAMA

„Tai reiškia ir tai, kad mes sparčiau įgyvendinsime mūsų susitarimą dėl Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados kūrimo, kad galėtume kartu dalyvauti pratybose ir tobulinti mūsų sąveiką, padėti reformuoti Ukrainos kariuomenę“, - BNS sakė ministras, paklaustas, ką reiškia Lietuvos ir Ukrainos susitarimas dėl karinės-techninės pagalbos.

Paklaustas, ar Ukrainai gali būti teikiama kokia nors ginkluotė ar jos elementai, J.Olekas tvirtino, kad kol kas nežinoma, kokie ukrainiečių poreikiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas norime žinoti, koks yra poreikis. Kai bus poreikis, tada matysime (...) žiūrėtume, ką mes galime perduoti nesumažinant mūsų poreikių“, - teigė ministras.

Jo tvirtinimu, pagalbos Ukrainai biudžetas kitąmet turėtų būti panašus kaip šiemet.

„Šiais metais, man atrodo, už 150 tūkst. litų suteikėme paramos: ir medikamentų pavidalu, ir kita pagalba. Maždaug apie tokį lygį laikysimės ir kitais metais. O jeigu kas nors daugiau - bus perduota ne iš biudžeto, o tai, ką turime sandėliuose, ko mums tiesiogiai nereikia“, - aiškino Krašto apsaugos ministerijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Lietuva ir Ukraina sutarė bendradarbiauti karinėje- techninėje srityje, šis bendradarbiavimas apims ir ginkluotės elementų tiekimą, Kijeve po susitikimo su Lietuvos vadove Dalia Grybauskaite pranešė Ukrainos prezidentas Petro Porošenko.

„Mes susitarėme dėl karinio- techninio bendradarbiavimo, o konkrečiai - dėl konkrečių ginkluotės elementų tiekimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Manau, kad tai konkretus paramos parodymas“, - sakė P.Porošenka.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų