REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos rytuose maištaujantys separatistai penktadienį pranešė, kad liepą numušto bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvo sudužimo vietoje rasta daugiau žmonių palaikų.

REKLAMA
REKLAMA

Separatistų transporto ministerija nurodė, kad palaikų rasta šalinant nuolaužas.

Olandų, ukrainiečių ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) tarnautojų sudaryta grupė praėjusią savaitę saugiai pasiekė vietovę, kur išbarstytos lėktuvo „Boeing 777“ nuolaužos, ir ėmėsi darbo. Rasta žmonių palaikų, bet nenurodomas jų kiekis.

REKLAMA

Prorusiški maištininkai tebekontroliuoja vietovę, kur nukrito liepos 17 dieną numuštas bendrovės „Malaysia Airlines“ 17-ojo reiso lėktuvas; žuvo 298 žmonės – daugiausiai Olandijos piliečiai.

Separatistinė valdžia sako, kad paieškos operaciją komplikavo vietovėje padėtos sausumos minos ir nesprogę minosvaidžių sviediniai.

Apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos separatistų vyriausybės transporto ministerija pranešė, kad lėktuvo nuolaužų šalinimo darbai sustabdyti,bet gali būti vėl tęsiami sekmadienį. ESBO pareigūnai palaikus tyrimui perims Charkove.

REKLAMA
REKLAMA

Visi keleiviai ir ekipažas žuvo, kai iš Amsterdamo į Kvala Lumpurą skridęs lėktuvas subyrėjo į gabalus. Šią katastrofą tiriantys olandai nurodė, kad į šį lėktuvą smogė daugybė „aukštos energijos objektų“, o kai kurie aviacijos ekspertai sako, jog tai atitinka sprogusios raketos smūgį.

Baudžiamojo tyrimo vadovas sakė, kad labiausiai tikėtinas scenarijus yra toks – „Boeing 777“ buvo numuštas nuo žemės.

Prorusiški separatistai vis neigia prisidėję prie šio lėktuvo numušimo, nes neturį tokios ginkluotės, kuri pasiektų taip aukštai skrendantį taikinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Preliminarūs vietos tyrimai netrukus po katastrofos buvo nutraukti, nes greta nesiliovė mūšiai tarp Ukrainos vyriausybės ir separatistų pajėgų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų