• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ambasadorė Kinijoje Lina Antanavičienė lapkričio 6–7 dienomis aplankė vieną pagrindinių Kinijos lazerių pramonės centrų Vuhane ir dalyvavo Lietuvos lazerių asociacijos sutarčių su partneriais iš Kinijos pasirašyme, pranešė URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lazerių asociacija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vuhano lazerių asociacija bei sutartį su Nacionalinės lazerių pramonės strateginiu technologijų ir inovacijų aljansu.

REKLAMA

Ambasadorė pasveikino strateginį žingsnį žengiančius Lietuvos ir Kinijos lazerių klasterių atstovus bei pažymėjo, kad šių sutarčių pasirašymas Lietuvos ir Kinijos lazerių pramonės lyderiams atveria duris ilgalaikei ir abipusiai naudingai partnerystei. Anot L. Antanavičienės, bendras darbas su vienu pagrindinių lazerių pramonės centrų Kinijoje leidžia tikėtis, kad inovatyvūs aukščiausios kokybės lietuviški produktai ras reikiamus klientus ir padės Kinijos pramonei diegti vienus pažangiausių lazerių technologijų pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio išvakarėse ambasadorė taip pat susitiko su lazerinių sistemų gamintojo „HG Group“ vadovais. Ši įmonė yra antra pagal dydį lazerinių sistemų gamintoja Kinijoje. Tikimasi, kad bendradarbiavimas su Kinijos įmone bus plėtojamas, o Lietuvoje pagaminti lazeriai bus vis plačiau pritaikomi Kinijos pramonėje.

Susitikime su „HG Group“ vadovais Lietuvos ambasadorė kvietė pagalvoti apie galimybes ne tik prekiauti, tačiau ir vykdyti bendrus projektus su lietuvių įmonėmis, pasinaudoti Lietuvos galimybėmis vystyti tyrimų bei plėtros projektus, apsvarstyti galimybes investuoti Lietuvoje, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų