REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalo Remigijaus Šimašiaus siūlymui palikti daugiau pinigų vaikus auginančių šeimų kišenėje pritaria Seimas.

Liberalo Remigijaus Šimašiaus siūlymui palikti daugiau pinigų vaikus auginančių šeimų kišenėje pritaria Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Seime ši idėja palaikyta po pateikimo. Atsižvelgiant į projektą, nuo 2015 metų siūloma pakelti papildomą neapmokestinamų pajamų dydį (PNPD) šeimoms, auginančioms vaikus – nuo 200 litų (60 eurų) iki 400 litų (116 eurų) už kiekvieną vaiką. Ši tvarka galios ir įsivaikinusioms šeimoms.

REKLAMA

„Vaikus auginančių ir dirbančių tėvų kišenėje turi likti daugiau pinigų nei šiandien. Šeimoms, ypač uždirbančioms vidutinį atlygį, reikia realios finansinės paramos ir papildomas šimtas ar pusantro šimto litų yra svarbu. Apskritai dirbančių ir kuriančių žmonių pajamos Lietuvoje apmokestinamos daugiau nei kaimyninėse valstybėse, todėl pralaimime konkurencinėje kovoje. Pats laikas šias tendencijas nors po truputį keisti“, – sako Liberalų sąjūdžio frakcijos narys R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuojama, kad sprendimas mažiau apmokestinti šeimų pajamas atsieitų 110-144 milijonus litų (iki 42 mln. eurų) per metus.

Vienas liberalų siūlomų šaltinių, padėsiančių kompensuoti biudžeto išlaidas – sprendimas nuo 2015 metų nedidinti bedarbystės išmokų. Šiandien Seimas po pateikimo pritarė tai numatančiai ir liberalų parengtai Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo pataisai. Skaičiuojama, kad sprendimas nuo kitų metų nedidinti bedarbystės išmokų nuo 650 Lt (188,2 eur) iki 1042 (301,7 eur) litų leistų sutaupyti 200,2 milijono litų (58,07 mln. eur).

„Suprantame, kad darbo netekimas yra skaudi patirtis, tačiau minimalų atlygį viršijančios bedarbystės išmokos tik pastūmėtų dalį žmonių į spąstus, neskatintų ieškotis darbo. Todėl siūlome verčiau skirti daugiau pinigų dirbantiems ir besistengiantiems – nereikia žlugdyti gyventojų inciatyvos ir plėsti nelegalaus darbo „šešėlyje““, – teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų