REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon“ šiandien pranešė papildžiusi „Cinema EOS“ seriją „EOS C100 Mark II“ vaizdo kamera su dideliu jutikliu. „EOS C100 Mark II“ lyginant su „EOS C100“ turi atnaujintą įrangos paketą, pasižymintį geresne vaizdo kokybe bei lengvesniu valdymu ir informacijos dalijimusi belaidžiu ryšiu, teigia bendrovės atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jų, „EOS C100 Mark II“ turi „Canon“ jutiklį „Super 35mm 8.3MP CMOS“ ir procesorių „DIGIC DV 4“. Jie užtikrina spalvų sodrumą ir platų dinaminį diapazoną. Išplėstas ISO reikšmių diapazonas nuo 320 iki 102 400 pasitarnauja dirbant net labai prasto apšvietimo sąlygomis. Kameroje taip pat įtaisyta nauja vaizdo apdorojimo sistema, kuri sumažina muaro efektą (užfiksuotame vaizde atsirandančios banguotos linijos) bei kitus vaizdo iškraipymus.

REKLAMA

Pranešama, kad „EOS C100 Mark II“ modelyje įdiegta dvigubų pikselių CMOS AF technologija, kurią pirmoji taikyti pradėjo bendrovė „Canon“. Dėl šios technologijos fokusuotę kadre galima lengvai perkelti nuo vieno objekto į kitą. Kameroje taip pat naudojama automatinio fokusavimo pagal aptiktus veidus technologija.

„EOS C100 Mark II“ vaizdą įrašo dviem skirtingais formatais: „Full HD“ raiška filmuotą medžiagą MP4 (iki 35 Mb/s) ir AVCHD (iki 28 Mb/s) formatais, kurių kadrų dažnis siekia iki 60P.

REKLAMA
REKLAMA

Gamintojų teigimu, dėl belaidžio ryšio įrangos filmuota medžiaga dabar galima pasidalinti naudojant FTP serverį. Jei reikia veikti greitai, pavyzdžiui, rengiant žinias arba reportažus iš įvykio vietos, operatoriai, įrašę vaizdą dviem formatais, gali greičiau išsiųsti mažos SD raiškos failus tiesiai iš kameros, tuo pačiu turėdami ir didelės raiškos vaizdo įrašus.

Pasak „Canon“ atstovų, „EOS C100 Mark II“ kamera yra tvirta ir kompaktiška. „Wi-Fi“ ryšiu kamerą galima valdyti naudojant daugiafunkcinį „Canon“ nuotolinio valdymo pultelį RC-V100. Taip filmavimo komandos gali reguliuoti įrangą net esant labai keblioms ir sudėtingoms aplinkybėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakeista „EOS C100 Mark II“ ekrano konstrukcija. Jį galima atlenkti į šoną. Taip galima sukomponuoti kadrą ir stovint priešais kamerą. Naujasis OLED ekranas yra labiau kontrastingas, ryškesnių spalvų ir sparčiau reaguojantis nei prieš tai buvę, todėl jį patogu naudoti net ryškiai apšviestoje aplinkoje. Kameroje įtaisytas patobulintas elektroninis vaizdo ieškiklis (EVF) bei didesnis okuliaro gaubtas. Į kameros korpusą įmontuotas naujasis mikrofonas leidžia nepertraukiamai rašyti garsą.

Modelis „EOS C100 Mark II“ priklauso EOS sistemai, todėl su juo galima naudoti „Canon“ EF serijos keičiamuosius ir 4K EF kino objektyvus, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų