REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patvirtintų daugiabučių renovacijos projektų skaičius artimiausiais mėnesiais turėtų priartėti prie trijų tūkstančių ribos. Nuo 2013 metų pradžios, Būsto energijos taupymo agentūros duomenimis, yra parengta ir suderinta arti 2500 tokių projektų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šie skaičiai patvirtina, kad ne vienus metus strigusį daugiabučių atnaujinimą kaip reikiant išjudino naujasis renovacijos modelis, paskatinęs savivaldybes ir pačioms stoti prie modernizavimo vairo,“ – sako aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

REKLAMA

Šiuo metu yra pasirašyta daugiau kaip 700 daugiabučių renovacijos rangos darbų sutarčių. Iš šių projektų daugiau kaip penki šimtai įgyvendinami tik per savivaldybes.

Renovacijos lyderė – Ignalinos rajono savivaldybė, kur pradėti rangos darbai 71 daugiabučiui atnaujinti. Tarp aktyviausių savivaldybių – Jonavos r. (24 daugiabučiai), Kupiškio r. (23), Druskininkų (22), Anykščių r. (15), Molėtų r. (14), Klaipėdos ir Kelmės r. (13). Taip pat tik pagal naująjį modelį daugiabučių atnaujinimą vykdo Varėnos, Mažeikių, .Birštono, Ukmergės, Panevėžio, Prienų, Utenos, Šilalės, Elektrėnų, Zarasų, Lazdijų, Švenčionių, Šakių, Rokiškio, Joniškio, Pakruojo, Radviliškio, Jurbarko, Biržų ir Širvintų rajonų savivaldybės.

REKLAMA
REKLAMA

Renovacijos plėtra ir sėkmė, Daivos Matonienės žodžiais, kaip rodo patirtis, labai priklauso ir nuo savivaldybės suburtos komandos vadybinių gebėjimų, ir nuo paties mero pastangų. „Pavyzdžiui, Biržų rajono merės Irutės Varzienės rūpesčiu su gyventojais yra glaudžiai bendradarbiaujama visais renovacijos klausimais, jie gali tikėtis savivaldybės pagalbos ne tik atnaujinant namą, bet ir tvarkant aplinką, įrengiant infrastruktūrą“, – sako viceministrė.

Šalyje jau įsibėgėja antrasis renovacijos pagal naująjį modelį etapas. Šiame etape dalyvauja 58 šalies savivaldybės, atrinkusios atnaujinti 1700 neefektyviausiai energiją vartojančių daugiabučių, – dvigubai daugiau nei pirmajame etape, kai buvo atrinkta per 800 daugiabučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų