REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuva prie euro zonos prisijungs nuo sausio 1 dienos. Daugiausia nerimo ir abejonių keliantys klausimas visuomenei – ar bus sąžiningai perskaičiuojamos kainos? O jei apvalins kainas, tai verslininkai rūpinsis nauda sau ar pirkėjui?

REKLAMA
REKLAMA

Apie euro įvedimo įtaką verslui ir kainų perskaičiavimo niuansus kalbamės su „Vyno žurnalo“ leidėju ir vyriausiu redaktoriumi, Lietuvos someljė asociacijos prezidentu, "Vyno klubo" steigėju Arūnu Starkumi.

REKLAMA

Kokią įtaką jūsų verslui turės euro įvedimas?

Su atėjusiu euru mums visiškai niekas nepasikeis. Mums, kaip vyno importuotojams, bus lengviau – nereikės konvertuoti, tai toks vienintelis pokytis. Techniškai euras yra patogiau, kainos atrodys mažesnės, žmonės lengviau galės lyginti su vakarietiškom kainom.

Kiek dėmesio skirsite valiutų perskaičiavimui?

Tai jos automatiškai perskaičiuojamos, mes neskiriam jokio dėmesio. Jau dabar mes tas kainas rodome, tiesiog kainos liko senos, atsirado netvarkinga eurinė išraiška, o paskui po naujų metų žiūrėsime. Patys vyndariai keičia kainas, todėl jos kelis kartu per metus koreguojasi. Tai aišku jos susitvarkys, ten nebus sudėtingų centų, bet mūsų asmeniškai planas yra apvalinant mažinti kainas. Kainos šiek tiek mažės.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pasižadate sąžiningai perskaičiuoti kainas?

Taip. Žinote, mums kainas perskaičiavo programa tą pačią akimirką, kai atsirado reikalavimas tai padaryti. Žaisti sutūkstančiai prekių dėl centų kelių – neįsivaizduoju, kas to imsis. Na, nebent didelių verslų atstovai, kur 1 procentas gali atsiliepti dideliam pelnui, bet, manau, kad visi mažieji nesuks galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų