REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ramų darbą su minimalia atsakomybe ir atitinkamai nedidele alga svajoja turėti tik 2 proc. darbingų Lietuvos gyventojų. Didelės atsakomybės, įtempto darbo dėl solidaus atlyginimo nesibaidytų net 74 proc. tyrimo dalyvių. Tokius duomenis pateikia specialistų paieškos portalas cvmarket.lt

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip rodo darbo pasiūlymų analizė, solidų atlyginimą darbdaviai paprastai siūlo tiems, kas sutinka daug ir įtemptai dirbti, prisiimti didelę atsakomybę, - teigia cvmarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė, - ir atvirkščiai – itin mažai apmokami darbai paprastai būna kur kas ramesni ir mažiau atsakingi. Žinoma, būna ir išimčių, pavyzdžiui, jei ieškoma itin deficitinės specialybės, tačiau darbo pasiūlymų, kuriuose būtų siūlomas gerai apmokamas ramus darbas su mažai įtampos nepasitaiko.”

REKLAMA

„Remdamiesi mūsų tyrimo duomenimis, negalėtume teigti, kad lietuviai labiausiai nori „aukso viduriuko,” – dėsto R.Tatarėlytė, - Per daug nesiplėšyti, nesinervinti ir uždirbti vidutinius pinigus norėtų tik 24 proc. tyrimo dalyvių.

Užtat beveik 38 proc. respondentų dėl didelio atlyginimo pasirengę sunkiai ir daug dirbti, prisiimti didelę atsakomybę. Dar beveik trečdalis (36 proc.) sutiktų taip pat įtemptai darbuotis nuosavame versle. Tikrovėje, kaip rodo 2013 m. verslo stebėsenos tyrimo „Global entrepreneurship monitor” duomenys, dirbti sau realiai planavo tik apie 23 proc. lietuvių. Įdomu, kad 14 proc. „svajotojų” iš darbo sau tikisi bent jau vidutinių pajamų. Likę 22 proc. mano, kad nuosavas verslas ir dideli pinigai – dvi vieno obuolio puselės. Tačiau, anot statistikų, iš nuosavo verslo Lietuvoje 2013 m. išsilaikė tik 4 proc. namų ūkių.

Ir vos 2 proc. respondentų geriausiai jaustųsi minimaliai atsakingame, ramiame darbe ir sutinka tenkintis nedidelėmis pajamomis. Neatmestina, kad tam tikra dalis taip manančių iš tikro turi kitų pajamų šaltinių. Beje, pasak Lietuvos statistikos departamento, apie 11 proc. namų ūkių pagrindinis pragyvenimo šaltinis pernai buvo socialinės išmokos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų