REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį penktadienį prekyboje pasirodė išmanieji telefonai „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“. Jų pagrindu tapo procesorius A8 su 64 bitų instrukcijų palaikymu. Po naujųjų „ iPhone“ „skrodimo“ pasirodė, kad procesorių gamina ne ilgametis „Apple“ partneris „Samsung“. Apie tai praneša „AppleInsider“.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltinio teigimu, „Chipworks“ specialistai išardė naujuosius „Apple“ išmaniuosius telefonus, kad galėtų išstudijuoti viduje esančius komponentus. Abu modeliai gavo 20 nm procesorių A8, kurio gamintojas yra „Taiwan Semiconductor Manufacturing Co“ (TSMC), nors visus iki šiol mobilius „Apple“ procesorius gamino korėjiečių „Samsung“.

REKLAMA

Tad pasitvirtino gandai, kad „Apple“ atsisakys „Samsung“ paslaugų ir daugiamilijoninius užsakymus perduos naujam kontraktiniam gamintojui. Daugelis ekspertų sutinka, kad šitaip „Apple“ atsikeršijo už savo pagrindiniam konkurentui mobiliųjų įrenginių rinkoje, kuris kaltinamas daugelio amerikiečių korporacijos patentų pažeidimu.

Kiek „Samsung“ galėjo prarasti pajamų netekusi tokio didelio kliento? „iPhone 5S“ įdiegto procesoriaus A7 kaina sudarė apie 19 dolerių, tuo tarpu vien 2014 m. IV ketvirtyje planuojama realizuoti 75-80 mln. „iPhone 6/„iPhone 6 Plus“. Jei procesoriaus A8 kaina bus panaši į A7, „Samsung“ gali netekti apie 1,425 – 1,5 mlrd. JAV dolerių vien per šį ketvirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija „Apple per metus paprastai realizuoja daugiau nei 200 mln. išmaniųjų telefonų „iPhone, tie patys procesoriai paprastai naudojami ir planšetiniuose kompiuteriuose „iPad“, taip pat grotuvuose „iPod“, todėl „Apple“ netekimas kompanijai „Samsung“ taps rimtu iššūkiu (bent jau iki tol, kol nebus rasti nauji klientai).

„Apple“ pasirinkimo politinį motyvą rodo ir tai, jog „Samsung taip pat siūlo 20 nm technologinį procesą (jo pagrindu sukurtas firminis procesorius „Exynos 5433“, esantis vienoje iš „Galaxy Note 4“ modifikacijų). Juo labiau, kad gamybos perkėlimas yra gana brangus bei ilgai trunkantis procesas. Mažai įtikinantys motyvai, kad „Apple“ siekia tiekėjų įvairovės: „Samsung“ pakeitė vienintelė TSMC.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų