REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva yra viena iš lyderių įsisavinant Europos Sąjungos (ES) fondų lėšas, skirtas 2007-2013 metais.

REKLAMA
REKLAMA

,,Pagal 2007-2013 metų ES fondų lėšų panaudojimą tarp ES šalių narių Lietuva yra tarp lyderių, tačiau mums svarbus ne tik greitis, bet ir efektyvumas. 2014 metų birželio 1 dienos duomenimis pagal 2007-2013 metų ES fondų lėšų panaudojimą tarp ES šalių narių Lietuva yra 4 vietoje“, - sakė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius po susitikimo su Europos Audito rūmų prezidentu Vitoru anueliu da Silva Caldeira.

REKLAMA

Premjeras taip pat pažymėjo, kad glaudūs ryšiai ,,padeda laiku imtis prevencijos priemonių ir užkirsti kelią galimiems pažeidimams ar tobulinti ES lėšų panaudojimo valdymo ir kontrolės sistemą“. A.Butkevičius pridūrė, kad pokalbio su Europos Audito rūmų prezidentu Vitoru anueliu da Silva Caldeira metu buvo aptarta ir Europos Audito rūmų partengta apžvalga apie rizikas ES finansų valdymui, ES lėšų panaudojimo trūkumus ir taisytinus dalykus.

REKLAMA
REKLAMA

,,Ypač teigiamai vertiname ES sukurtą mechanizmą kiekvienai valstybei narei prieš pradedant naudoti ES fondų lėšas įsivertinti, ar jie atitinka išankstines sąlygas, su strategine ir reglamentavimo sistema, administraciniais pajėgumais. Iš Lietuvoje taikomų terminių sąlygų yra neįgyvendintos 13, kurias numatome įgyvendinti iki 2015 metų sausio 1 dienos“,- žurnalistams sakė A. Butkevičius.

 Jis pridūrė, kad svečias informavo apie galimus iššūkius finansų valdyme, o Lietuva siekia, kad mokesčių mokėtojų pinigai būtų panaudojami kuo geriau. ,,Todėl įsiklausyti į pateiktas rekomendacijas buvo verta“, - priddūrė A. Butkevičius. Anot jo, kai kurios rekomendacijos bus įgyvendintos jau artimiausiu metu.

V. Caldeira patikino premjerą, kad jo vadovaujama institucija bus patikima Lietuvos partnerė siekiant užsibrėžtų tikslų ir įgyvendinant ES ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo strategiją „Europa 2020“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų