REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalai nenori užimti lenkų vietos valdžioje

Žinių radijas

Liberalų sąjūdis nemato savęs valdančiojoje koalicijoje, sakė partijos lyderis Eligijus Masiulis, paklaustas, ar Liberalų sąjūdis galėtų užimti iš koalicijos pasitraukusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vietą:

REKLAMA
REKLAMA

„Mes nesvarstom šito klausimo, nes ir pasitraukus Lenkų rinkimų akcijai matom, kad valdančioji dauguma turi reikiamą skaičių žmonių Seime, kad užtikrintų Vyriausybės ir Seimo daugumos darbą. Pagaliau liberalų dalyvavimas tokioje koalicijoje su socialdemokratais, Tvarka ir teisingumu... Ir ideologiniu požiūriu nelabai turime bendrų sąlyčio taškų“,- teigė E. Masiulis.

REKLAMA

Jis taip pat nurodė, kad opozicija sieks savo deleguotu atstovu Seimo vicepirmininko poste pakeisti iš valdančiosios koalicijos pasitraukusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovą Jaroslavą Narkevičių.

„Pagal Seimo statutą, bent du Seimo pirmininko pavaduotojai turi būti nuo opozicijos, o pono Narkevičiaus mes tikrai nelaikome pavaduotoju nuo opozicijos. Niekas opozicijoje jo nedelegavo į šį postą, todėl opozicijoje esantys Seimo nariai – liberalai, konservatoriai – rinksis į bendrą posėdį ir priims sprendimą, ką opozicija deleguoja į Seimo pirmininko pavaduotojus“, - kalbėjo E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė teigia, kad dėl antro opozicijos vicepirmininko turi susitarti pati opozicija.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas J. Narkevičius į Seimo vicepirmininko pareigas buvo paskirtas kaip valdančiosios koalicijos narys. Rugpjūtį frakcija pasitraukė iš koalicijos, bet pareiškė, kad J. Narkevičius neatsistatydins ir liks pareigose kaip opozicijos atstovas, nes opozicijai priklauso du Seimo vicepirmininkų postai. Anksčiau opozicija irgi turėjo du Seimo vicepirmininkų postus, bet į Europos Parlamentą išrinkus liberalą Petrą Auštrevičių, nutarta vietoj jo neskirti naujo Seimo pirmininkės pavaduotojo.

Trys valdančiosios partijos - socialdemokratai, Tvarka ir teisingumas bei Darbo partija - Seime turi 80 atstovų, t.y., daugumą. Premjeras anksčiau tikino, kad tokia koalicija dirbs sėkmingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų