REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau antrą savaitę ant vieno sostinės senamiesčio stogo vykstančio „Samsung“ projekto #Fresh svečiai ne tik stiprinasi šviežiais vaisių kokteiliais ir gėrisi nuostabia panorama, bet ir semiasi naujų žinių. Vilniečiai dalyvauja maisto fotografavimo seminaruose, mokosi gaminti sveikus patiekalus, gilinasi į sodininkystės paslaptis ir net tampa didžėjais.

Jau antrą savaitę ant vieno sostinės senamiesčio stogo vykstančio „Samsung“ projekto #Fresh svečiai ne tik stiprinasi šviežiais vaisių kokteiliais ir gėrisi nuostabia panorama, bet ir semiasi naujų žinių. Vilniečiai dalyvauja maisto fotografavimo seminaruose, mokosi gaminti sveikus patiekalus, gilinasi į sodininkystės paslaptis ir net tampa didžėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sodo ant stogo šviežių sulčių bare šeimininkaujanti pirmojo žaliavalgių restorano Lietuvoje įkūrėja Olga Dzindzeleta sveika gyvensena besidominčius miestiečius rugsėjo 9 d. kviečia užsukti į nemokamą raw maisto ruošimo paskaitą. Jos metu kiekvienas sveika gyvensena besidomintis vilnietis, galės iš pirmų lūpų sužinoti apie žaliavalgystę ir išmokti pasigaminti gardžių termiškai neapdorotų patiekalų.

REKLAMA

„Susitikimo metu gaminsime vieną iš žaliavalgių virtuvės patiekalų. Nesakysiu kokį – lai tai būna staigmena“, – šypsosi moteris ir priduria, jog paskaitoje bus paneigtas mitas, jog žalią gyvenimo būdą propaguojantys žmonės valgo tik morkas ir kopūstus. Raw virtuvės meistrė atskleis, kaip greitai ir nesudėtingai iš paprastų daržovių galima pagaminti skanių ir spalvingų patiekalų.

Pamokos metu kartu gaminsim, ragausim, diskutuosim, o vėliau maistą dėsime į bendrą puodą, kad visi galėtų paragauti“, – sako O. Dzindzeleta ir užsimena, kad maistas čia patiekiamas valgomose, iš presuotų sėlenų pagamintose lėkštėse.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai dažnai iš baigusių užkandžiauti lankytojų girdime klausimą, ar lėkštutės vienkartinės, jas išmesti, ar atiduoti. Sužinojus, kad lėkštės valgomos, daugelio veidai ištįsta iš nuostabos. Ne visi patiki, kai kuriems tenka pademonstruoti, įrodyti, jog nemeluojame. Vienas lankytojas buvo taip sužavėtas tomis lėkštutėmis, jog nusipirko jų net 10 vienetų. Kitus teko matyti pavalgius įsidedant lėkštes į rankinę“, - įspūdžiais dalijosi O. Dzindzeleta.

Mėgstantys ne tik skaniai pavalgyti, bet savo kulinarinius laimėjimus įamžinti nuotraukose, turėtų nepraleisti fotografo Dariaus Gumbrevičiaus paskaitos apie maisto fotografiją. Rugsėjo 10 d. jis atskleis paslaptis, leisiančias sukurti seiles burnoje kauptis verčiančias maisto nuotraukas. Na, o svajojantys tapti didžėjais, savo pulto valdymo įgūdžius su „Samsung Gigasound“ sistema galės pademonstruoti rugsėjo 11d. renginyje „Būk DJ“.

Projektas #Fresh, kuriame susijungia technologijos, sveika gyvensena ir gamta – tai bendrovės „Samsung“ dovana miestui ir vilniečiams, gyvenantiems miesto ritmu, bet išsaugojusiems ryšį su gamta. #Fresh sodas ant stogo veiks iki rugsėjo 11d. Vilniaus ir Palangos gatvių sankirtoje, virš buvusio baro Soulbox.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų