REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Justina Karklelienė, LRT radijas, LRT.lt

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro penktadienį rengiamoje atvirų durų dienoje galima daugiau sužinoti, kuo moksleiviai galėtų užsiimti po pamokų. Šiuo metu mažiau nei trečdalis Lietuvos vaikų lanko būrelius.

REKLAMA
REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministerija yra numačiusi stiprinti mokytojų žinias, renovuoti pastatus, kur vyksta būreliai, pirkti naujas jiems reikalingas priemones.

REKLAMA

Pokyčių pradžia numatyta nuo kitų metų, o kol kas moksleivių užimtumui po pamokų valstybė skiria penkis litus mėnesiui per savivaldybes ir dvi valandas per savaitę mokyklose. Meninė raiška ir sporto būreliai yra tai, kas dažniausiai pasirenkama – vidutiniškai vienos šeimos vaikai lanko du būrelius.

Anot Gitanos Viganauskienės iš Mokinių neformaliojo švietimo centro, atokesnėse vietovėse vaikai po pamokų užimti rečiau – į būrelius nuvykti sudėtingiau, ne visiems užtenka lėšų. Be to, problema ir ta, kad neformaliojo švietimo mokytojai Lietuvoje nėra rengiami.

REKLAMA
REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministerija siekia didinti domėjimąsi tiksliaisiais mokslais, tačiau techninės kūrybos būreliai nyksta, pastebi G. Viganauskienė.

Mokinių neformaliojo švietimo centre Vilniuje penktadienį vaikai ir jų tėvai galės pamatyti automobilių modelių lenktynes, modernią mokslo laboratoriją ar pabandyti užmegzti radijo ryšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų