REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Milane dalyvaus neformaliame Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikime (Gymnich) rugpjūčio 29–30 dienomis, užsienio reikalų viceministras Rolandas Kriščiūnas – neformaliame ES Bendrųjų reikalų tarybos posėdyje rugpjūčio 28–29 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA

Gymnich susitikime ministrai diskutuos apie Artimųjų Rytų taikos proceso aktualijas, Europos Sąjungos Rytų partnerystės ir Pietų kaimynystės šalyse vykstančius politinius procesus.

REKLAMA

Diskusijos Rytų partnerystės klausimu daugiausia apims sparčiai blogėjančią padėtį Rytų Ukrainoje ir ES santykius su Rusija, o Pietų kaimynystės klausimu – grupuotės „Islamo valstybė“ (ISIL) keliamas grėsmes Irake ir regione.

Vienoje darbo sesijoje svečio teisėmis dalyvaus Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Elmaras Brokas.

Neformaliame ES Bendrųjų reikalų tarybos posėdyje bus tariamasi dėl ES veikos prioritetų įgyvendinimo ir ES institucijų veiklos efektyvumo didinimo.

REKLAMA
REKLAMA

ES veiklos kryptis ateinantiems penkeriems metams birželį nubrėžė Europos Vadovų Taryba, įvardijusi penkis prioritetus: darbo vietų ir konkurencingesnės ekonomikos kūrimas; sąjungos, kuri įgalina ir saugo savo piliečius, kūrimas; pažangia klimato politika grindžiamos energetinės sąjungos kūrimas, patikima pagrindinių laisvių erdvė, bei veiksmingesni bendri ES veiksmai pasaulyje. Susitikime bus aptarta, kaip užtikrinti šių prioritetų įgyvendinimą ir koks turėtų būti Bendrųjų reikalų tarybos vaidmuo šiame procese.

Atsižvelgdami į sklandaus ES sprendimų priėmimo svarbą įgyvendinat ES prioritetus, ministrai taip pat diskutuos, kaip gerinti ES institucijų veiklos efektyvumą ir tarpusavio bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų