REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kelių policijos tarnyba kasmet atkreipia dėmesį, kad rugsėjo pradžioje transporto srautai neišvengiamai išauga, o kartu padidėja ir nelaimių rizika.

Lietuvos kelių policijos tarnyba kasmet atkreipia dėmesį, kad rugsėjo pradžioje transporto srautai neišvengiamai išauga, o kartu padidėja ir nelaimių rizika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vairuotojai raginami būti itin atidūs gatvėse, prie kurių yra mokyklos. Patariama, prie mokymo įstaigų vairuoti itin atsargiai. Vaikai, paaugliai po vasaros atostogų gali būti išsiblaškę ir bėgti per gatvę neleistinose vietose.

REKLAMA

Policija visą rugsėjį skirs ypatingą dėmesį eismo saugumui gerinti, o ypač daug dėmesio bus skirta apsaugoti vaikams. Mažieji eismo dalyviai kartais neįvertina, kokį pavojų gali kelti artėjantis automobilis, todėl prie dalies mokyklų ir darželių patruliuos policijos pareigūnai. Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per pirmąjį pusmetį avarijose žuvo tiktai 1 vaikas, norima, kad ši tragiška statistika nekistų.

Tramdys prevencinėmis priemonėmis

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad policijos pareigūnai ne tik rugsėjo mėnesį, bet ir paskutinę rugpjūčio savaitę visoje šalyje vykdys šias prevencines priemones : rugpjūčio 25–rugsėjo 14 d. bus atliekama atšvaitų, kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimo tamsiuoju paros metu kontrolė; rugsėjo 1–2 d. bus tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas, apsvaigimas nuo narkotinių medžiagų;) rugsėjo 1–7 d. bus atliekama transporto priemonių važiavimo greičio, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė; rugsėjo 8–14 d. bus vykdoma privalomų saugos priemonių naudojimo kontrolė (saugos diržai, vaikų vežimas automobiliuose); rugsėjo 22–28 d. vyks pavojingo ir chuliganiško vairavimo, transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė.

REKLAMA
REKLAMA

Budės prie mokyklų

Be to, rugsėjo mėnesį, organizuojant viešosios policijos pareigūnų darbą, numatyta skirti sustiprintas policijos pajėgas viešajai tvarkai ir eismo saugumui užtikrinti viešosiose vietose, valstybinės ir vietinės reikšmės keliuose.

Pagal galimybes rugsėjo 1–12 dienomis bus organizuojamas policijos pareigūnų budėjimas prie bendrojo lavinimo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Į pagalbą bus pasitelkti policijos rėmėjai, jaunieji policijos rėmėjai, Šaulių sąjungos atstovai, kiti pilietiški bendruomenės nariai. Prie mokyklų (prieš pamokas ir po jų) numatoma organizuoti trumpalaikius reidus, skirtus tikrinti transporto priemones, kurias vairuoja mokiniai (vairuotojo pažymėjimų, kitų būtinų dokumentų patikrinimas, saugos diržų, saugos šalmų naudojimas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija kartu su mokyklų administracija imsis priemonių , kad mokinius vežančių mokyklinių autobusų vairuotojai ar kitas vaikus lydintis suaugęs asmuo griežtai vykdytų Kelių eismo taisyklių XXV skyriaus „Keleivių vežimas“ reikalavimus: saugus vaikų įlipimo (išlipimo) į (iš) transporto priemonę (-ės) užtikrinimas; vaikų įlaipinimas ir išlaipinimas stotelėse; saugos diržų naudojimo užtikrinimas; jaunesnių kaip 10 metų vaikų palydėjimas į kitą kelio pusę; vaikų skaičius autobuse pagal sėdimas vietas ir t. t. Taip pat bus atliekami atsitiktiniai mokyklinių, taip pat maršrutinių autobusų, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumo patikrinimai.

REKLAMA

Keliuose bus atliekami reidai suaugusiųjų (automobilių vairuotojų) dėmesiui atkreipti į vaikų vežimą automobiliuose (saugos diržų, specialių sėdynių naudojimas). Taip pat bus skiriamas dėmesys pėsčiųjų, dviračių vairuotojų, vadeliotojų atšvaitų, kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimui tamsiuoju paros metu.

Rugsėjo pirmosiomis dienomis policijos pareigūnai ypatingą skirs toms vietoms, kuriose gali linksmintis, girtauti (svaigintis ir pan.) nepilnamečiai ir kiti asmenys.

Bus plėtojama šviečiamoji veikla

Lietuvos kelių policijos tvirtinimu, suderinus su švietimo įstaigų administracija, nuo rugsėjo 1-osios bendrojo lavinimo ir neformaliojo švietimo mokyklose, profesinio mokymo įstaigose mokiniams ir jų tėvams vėl bus organizuojamos saugaus eismo (elgesio) pamokos, pokalbiai ar renginiai saugaus eismo tema. Jų metu primenama ir apie atsakomybę už nepilnamečių padarytus teisės pažeidimus. Kartu atkreipiamas dėmesys į vaikų turto (mobiliųjų telefonų, pinigų, dviračių, kitų materialinių vertybių) vagysčių, plėšimų prevenciją.

REKLAMA

Alytaus, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Utenos ir Vilniaus apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų kelių policijos padaliniai visapusiškai propaguos ir aktyviai organizuos darbą saugaus eismo klasėse. Policijos pareigūnai toliau tęs dalyvavimą įgyvendinant saugaus eismo projektą „Saugokime vieni kitus kelyje“ (Susisiekimo ministerijos, Lietuvos vyskupų konferencijos, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos ir Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos 2011 m. vasario 11 d. susitarimas Nr. 5-IL-148/6-161). Šiame projekte aktyviai dalyvauja apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų kapelionai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį į tai, kad eismo įvykių priežastys nuolat analizuojamos, todėl yra žinoma, kuriose gatvių vietose kyla daugiau problemų. Tačiau prie kiekvienos sankryžos ar perėjos pareigūno nepastatysi, todėl tikimasi pačių vairuotojų sąmoningumo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų