REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jolanta Paškevičiūtė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Popiežius Pranciškus per mišias Seule paskelbė palaimintaisiais 124 Korėjos ankstyvųjų krikščionybės laikų kankinius. O milžiniškos minios klausė, už kokias vertybes jie galbūt paaukotų gyvybę materialistiniame, globalizuotame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar Pietų Korėjos katalikų bendruomenė sparčiai gausėja, o dar XIX amžiuje atkaklūs katalikai buvo baudžiami mirties bausme, dabar čia kankiniams pašvęsta šventovė, ją pirmiausia šįryt aplankė popiečius Pranciškus.

REKLAMA

Milžiniška minia iš visos Pietų Korėjos susirinko, kad išvystų popiežių ir stebėtų, kaip palaimintaisiais bus paskelbti Korėjos ankstyvųjų krikščionybės laikų kankiniai. Bene garsiausias jų XVIII amžiuje gyvenęs turtingos aristokratų šeimos atžala Jun Džičungas, nužudytas po konflikto su konfucianizmo pasekėjais.

Pasak Vatikano, per pirmuosius 100 metų po katalikybės atsiradimo Korėjos pusiasalyje 1784-aisiais, buvo nužudyta maždaug 10 tūkst. korėjiečių katalikų.

REKLAMA
REKLAMA

„Jų pavyzdys labai svarbus mums, gyvenantiems visuomenėse, kuriose šalia didžiulės prabangos tyliai didėja baisus skurdas, kur vargšų verksmas retai išgirstamas, kur Kristus ir toliau šaukiasi mūsų jį mylėti, tarnauti jam rūpinantis mūsų broliais ir seserimis“, – sakė popiežius.

Katalikai dabar sudaro 11 Pietų Korėjos visuomenės procentų, bendruomenė kasmet pagausėja maždaug 100 tūkst. tikinčiųjų.

Per šią ganytojišką kelionę pietų korėjiečiai ne tik galėjo iš arčiau išvysti popiežių, kai kam pavyko ir įsiamžinti asmenukėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų