REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakruojo rajone vykdant aplinkosauginę akciją “Automobilį statyk atsakingai” nustatyti du automobilio statymo arčiau kaip 25 m nuo vandens telkinio kranto atvejai, bei sulaikyti du žvejai su kibiru žuvies.

REKLAMA
REKLAMA

Vykdant šią akciją ypatingas dėmesys buvo sutelktas ne tik automobiliams bet ir žvejams. Tikrinti leidimai, turima įranga. Patikrinus Petraičių užtvankos telkinyje tvarkingai žvejojusius žvejus, važiuojant pro užtvanką, mažiau nei šimtas metrų nuo jos buvo pastebėti du asmenys: vienas jų buvo vandenyje, kitas ant kranto.

REKLAMA

Aplinkosaugininkams ši situacija sukėlė didelių įtarimų. Sutiktas pilietis R.B. turėjo kibirą, kuriame buvo lydeka mažesnė nei 45 cm (31,5 cm)., 13 raudžių ir 15 ešerių. Jam surašytas protokolas pagal ATPK 87 str. 3 d, nes jis sutiktas arčiau kaip 100 m. nuo užtvankos su kibiru žuvies, o žvejyba čia draudžiama. Vyras neturėjo dokumentų leidžiančių žvejybą. Žuvis su kibiru iš pažeidėjo paimta.

Antrasis, šlapiais drabužiais sulaikytas pilietis K.J. paaiškino, kad žvejojo rankomis. Aplinkosaugininkai įrankių nerado, be to žuvys negyvos. Tad pastarajam piliečiui taip pat surašytas protokolas pagal 87 str. 3 d., nes pats teigė, jog žvejojo arčiau kaip 100 m. nuo užtvankos, o kibire rasta lydeka mažesnė kaip 45 cm. Pilietis pateikė LMŽD išduotą leidimą, kuris galioja tik Petraičių užtvankoje, o ne upelyje, kuriame kaip pats teigė, žvejojęs.

REKLAMA
REKLAMA

2014 m. rugpjūčio 8 d. bus nagrinėjamos abiejų piliečių bylos ir taikomos atitinkamos baudos bei teikiama gamtai padaryta žala už neteisėtai sugautas žuvis, kurią abu vyrai turės atlyginti „solidariai“.

ATPK 87 str. 3d už pažeidimą yra numatyta bauda nuo 400 iki 1000 Lt su priemonių konfiskavimu. Pirminiais duomenimis, šiuo atveju gamtai padaryta žala gali viršyti 600 Lt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų