REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Asta Kažukauskienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Į Jūros šventės renginius atvykęs premjeras Algirdas Butkevičius pirmiausia apžiūrėjo uostamiesčio kultūros objektus – baigiamą rekonstruoti dramos teatrą, tvarkomą piliavietę ir šiuo metu prasčiausios būklės esantį muzikinį teatrą. Šio teatro kolektyvą premjeras galutinai patikino – kraustytis į Palangą nereikės, modernizuojamas bus dabartinis teatro pastatas.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos muzikinis teatras per metus parodo apie pusantro šimto spektaklių ir koncertų. Tačiau visa tai vyksta apverktinos būklės ne teatrui, o kultūros namams statytame pastate. Diskusijos, ar statyti naują pastatą, ar rekonstruoti esamą, truko taip pat ne vienerius metus. Siūlyta, kad Klaipėdos muzikinį teatrą galbūt vertėtų iškelti į naujai pastatytą Palangos koncertų salę. Teatre apsilankęs premjeras kolektyvui garantavo, kad to tikrai nebus.

REKLAMA

„Yra galimybė modernizuoti šitą objektą, gaunant finansavimą iš [europinės] Energetikos taupymo programos. Europos Komisija, kaip žinote, šiemet priėmė sprendimą, kad kultūros objektams galima skirti tik 5 mln. eurų, tai maksimalią sumą bus galima skirti ir šitam objektui“, – sakė A. Butkevičius.

Lėšų, pasak premjero, galima tikėtis ir iš Valstybės investicijų programos bei savivaldybės biudžeto.

„Didžiausios mūsų teatro problemos yra scena ir orkestro duobė. Elektros instaliacija, visi vamzdynai – šildymo, vandentiekio – irgi mums trukdo normaliai gyventi, bet, aišku, dėl šitų problemų mūsų veikla nesustojo“, – teigė Klaipėdos muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

Skaičiuojama, kad teatrui modernizuoti prireiks mažiausiai 90 mln. litų. Į premjerą naujame pastate teatras tikisi pakviesti 2019 metų pabaigoje arba 2020 metų pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų