REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragiška nelaimė Taivane: leisdamasis sudužo keleivinis lėktuvas

Manoma, kad orlaivis pateko į audrą (atnaujinta 19.20)

 Taivane per audrą leisdamasis avariniu būdu sudužo bendrovės „TransAsia Airlines“ keleivinis lėktuvas, pranešė pareigūnai, nurodę, kad žuvo daugiau kaip 40 žmonių, o vietinė televizija pažymėjo, kad lėktuvas tūpdamas nugriovė du namus, kurie užsidegė, bet niekas iš gyventojų nenukentėjo. 

Pareigūnai nurodė, kad Taivano bendrovės „TransAsia Airlines“ skrydžio GE222 lėktuvas su 58 žmonėmis sudužo netoli Magongo oro uosto atokioje Penghu saloje per antrąjį bandymą nutūpti.

Per televiziją rodyta, kaip ugniagesiai dirba tarp lėktuvo nuolaužų; greta jų matyti ir kareivių.

Apie žuvusiuosius pareigūnai ir vietinė žiniasklaida praneša skirtingus skaičius

„Regis žuvo 51 žmogus, septyni sužeisti“, – pranešė žurnalistams Taivano civilinės aeronautikos administracijos atstovė Shen Chi (Šen Či), bet vietinis ugniagesių viršininkas minėjo 45 žuvusius žmones, o žiniasklaida – 47 žuvusius. Pasak vyriausybės šaltinio, dar 11 žmonių nugabenta į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA

„Skrydžių valdymo bokštas prarado ryšį su lėktuvu netrukus po iš jo gauto prašymo leisti sukti antrą ratą“, – sakė Shen Chi.

Šiuo šalies vidaus reisu skrido 54 keleiviai ir keturi įgulos nariai, nurodė pareigūnai. Lėktuvas skrido iš Gaosiongo pietų Taivane ir vėlavo dėl nepalankių orų, sakė Shen Chi.

Trečiadienį Taivaną smarkiais vėjais ir liūtimis talžė taifūnas „Matmo“, per kurį sužalojimų patyrė mažiausiai devyni žmonės.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų