REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) Seimo nario Lino Balsio iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų pirktus mėnesinius Vilniaus viešojo transporto bilietus pripažino netinkamomis išlaidomis.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso už trims padėjėjams nupirktus bilietus trims mėnesiams susidarė 600 litų suma, rodo Etikos ir procedūrų komisijos turima medžiaga. Paties L.Balsio sau pirktus mėnesinius bilietus EPK pripažino tinkamu parlamentinei veiklai skiriamų lėšų panaudojimu.

REKLAMA

L.Balsys komisijai aiškino, jog turi du biurus Vilniuje - Karoliniškių bei Pilaitės rajonuose, o jo padėjėjams dažnai tenka važiuoti ten susitikti su rinkėjais, atlikti kitus pavedimus.

„Aš manau, kad šitokia veikla yra mano parlamentinės veiklos dalis, o Seimo nario parlamentinei veiklai transporto išlaidų kompensacija numatyta. Tokiu būdu traktuodamas tokią veiklą kaip mano parlamentinės veiklos dalį, aš jiems skyriau po mėnesinį bilietą. Aš manau, taip yra daug geriau, nei jie ten važinėtų automobiliu, terštų orą ir taip toliau“, - per komisijos posėdį sakė L.Balsys.

REKLAMA
REKLAMA

EPK nariai sutiko, jog logiškai mąstant tokios išlaidos turėtų būti kompensuojamos, tačiau formaliai Seimo valdybos patvirtinta parlamentinei veiklai skiriamų lėšų panaudojimo tvarka to neleidžia. Nuspręsta kreiptis į Seimo valdybą dėl lėšų panaudojimo tvarkos peržiūrėjimo.

Kiekvieną mėnesį Seimo narys parlamentinei veiklai atsiskaitytinai gauna vieno vidutinio mėnesio darbo užmokesčio dydžio sumą, šiuo metu - 2,3 tūkst. litų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų