REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Savaitgalį Kernavėje šurmuliavo archeologijos festivalis

Šeštadienį senojoje Lietuvos sostinėje Kernavėje, Širvintų rajone prasidėjo tarptautinis eksperimentinės archeologijos festivalis. Visam savaitgaliui Pilies kalno piliakalnyje ir Pajautos slėnyje įsikūrė Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos, Rusijos, Vokietijos ir Vengrijos eksperimentinės archeologijos meistrai. Jie rodė ir pasakojo, kaip buvo gaminami archaiški įrankiai, lipdomi ir žiedžiami puodai, siuvami drabužiai, gaminami papuošalai ir įrengiami būstai.

REKLAMA
REKLAMA

Čia buvo galima ne tik pasižvalgyti, bet ir išmėginti savo skonio receptorius. Išalkę galėjo paragauti skumbrės, suvyniotos į varnalėšos lapą, aplipdytos moliu ir keptos krosnyje. Tikras išmėginimas skrandžiui ir akims – sriuba iš ožių galvų. Iš lęšių, rugštynių, svogūnų, morkų ir, žinoma, ožių galvų gaminama sriuba išties išskirtinio, keistoko skonio – daug suvalgyti kažin ar būtų įmanoma. Dauguma valgyti atsisakė vien dėl neestetiško vaizdo puode – plaukiojančių ožių galvų,

Per didelės žiūrovų minios į Kernavę neplūdo, tad kiekvienas senosion sostinėn atvykęs galėjo neskubėti ir drąsiai bendrauti su pačiais amatininkais. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų