REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka antradienį paragino tautiečius saugoti taiką ir santarvę šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Taika, ramybė ir saugumas laikomos tokiomis nepastebimomis vertybėmis. Kai jos yra, niekas jų nepastebi, lyg taip viskas ir turėtų būti“, – kalbėjo A.Lukašenka iškilmingame Baltarusijos nepriklausomybės dienos minėjimo renginyje.

REKLAMA

Pasak prezidento, „kai kam iš mūsų, galbūt, atrodė, kad karas – praeities reikalas, visiems laikams likęs muziejuose, knygose ir knygose, arba kad karas – kažkur labai toli, svetimų žemių kalnuose ir dykumose“.

„Tačiau mums artimos Ukrainos tragedija priminė, kad karas – tai, kas gali įvykti visai arti ir netikėtai. Karas – tai yra tai, kas įvyksta, kai nevertinama taika, stabilumas ir santarvė, kai visuomenė skyla ir nugrimzta į revoliucinę nesantaiką“, – pabrėžė Baltarusijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes, baltarusiai, turime didžiulę vertybę – taiką, ramybę ir santarvę savo visuomenėje. Prisiminkime tai, vertinkime ir saugokime šį mūsų didžiulį pasiekimą“, – ragino jis.

„Ir jeigu mes sugebėsime išsaugoti taiką, mes galėsime tapti verti mūsų protėvių žygdarbio ir galėsime perduoti nepriklausomą Baltarusiją savo vaikams ir vaikaičiams“, – pabrėžė A.Lukašenka.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad „tikrai nepriklausoma valstybė be stiprios armijos negali gyvuoti“.

„Mes stipriname savo gynybą, aprūpiname kariuomenę pačia moderniausia ginkluote ir technika. Mes užtikriname Baltarusijos ir Rusijos sąjunginės valstybės sienų apsaugą ir šią užduotį vykdome kartu su broliais rusais“, – kalbėjo A.Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gyvenimas rodo – negalima atsipalaiduoti. Kariniai konfliktai – ne mitas“, – pareiškė prezidentas.

„Pastarieji įvykiai tai patvirtina. Faktiškai be pertraukos keliolika metų vyksta pilietinis karas Libijoje ir Egipte, Sirijoje ir Irake. Kas galėjo prieš metus nuspėti įvykius mūsų Ukrainoje?“, – sakė Baltarusijos vadovas.

„Tokiame fone Baltarusijoje išlieka taika ir stabilumas, ramybė ir santarvė visuomenėje, liaudies vienybė“, – pabrėžė jis.

A.Lukašenka pažymėjo, kad „savo gerovę mūsų liaudis kuria ir vysto, esant santarvei tarp visų piliečių, gerbiant visus pasaulyje“.

REKLAMA

„Galbūt todėl taip komfortiška mūsų turtingoje savo nacionaline kultūra šalyje valstybinėms kalboms, kuriomis kalba baltarusiai. Savitarpio supratimo su kaimynais ir pasauliu pagrindas – mūsų karinėje istorijoje“, – sakė jis.

„Ši vienybė išgelbėjo mus kariniu laikotarpiu, ji suteikė mums išminties ir jėgos jau naujaisiais laikais pastatyti nepriklausomą Baltarusiją. Mes turime išsaugoti ją ir prisiminti: kiekvienas, kas kėsinasi į nacijos vienybę – Baltarusijos priešas“, – pareiškė prezidentas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų