REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Antradienį FIFA pasaulio futbolo čempionate įvykęs penktasis rungtynių pratęsimas sėkmę atnešė Belgijos rinktinei, kuri tik po dramatiškos kovos minimaliu rezultatu 2-1 įveikė JAV futbolininkus. Pergalę iškovoję europiečiai iškovojo paskutinį kelialapį į turnyro ketvirtfinalį.

REKLAMA
REKLAMA

 

Įvartis galėjo būti pelnytas jau pirmąją mačo minutę. Puikiai dėl kamuolio kovojęs 19-metis belgų talentas Divockas Origi atsidūrė vienas prieš vartininką Timą Howardą, bet paskutinę akimirką nesugebėjo atlikti kokybiško smūgio ir rezultatas nepakito.

REKLAMA

Rungtynėms įsibėgėjus, amerikiečiams pavyko sulėtinti belgų pasiūlytą greitą žaidimo tempą. Žaidimas labiau dominavo ne prie vienų ar kitų vartų, o aikštės viduryje.

21 minutę JAV surengė pavojingą kontrataką, kuri baigėsi ir pavojingu smūgiu. Vartininką Thibautą Courtoisą nuginkluoti pabandęs Clintas Dempsey to padaryti nesugebėjo. Jau kitos atakos metu panaši situacija nutiko ir kitoje aikštės pusėje, kai arti tikslo buvo Kevinas De Bruyne.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus pusvalandžiui treneris Jurgenas Klinsmannas buvo priverstas atlikti keitimą, nes dėl traumos tęsti rungtynių nepajėgė Fabianas Johnsonas. Vietoje jo ant žaliosios vejos pasirodė Deandre Yedlinas.

Pirmajame kėlinyje kamuolį ilgiau kontroliavo belgai. Jie ir kūrė pavojingesnius epizodus, bet jais pasinaudoti nesugebėjo. Savo ruožtu amerikiečiai visą dėmesį koncentravo savo gynybai ir kontratakoms.

 

47 minutę rimtai padirbėti teko vartų sargui T.Howardui. Puikų perdavimą atlikęs K.De Bruyne suteikė galimybę pasižymėti Driesui Mertensui, bet pastarojo smūgis buvo atremtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maždaug po dešimties minučių prie JAV rinktinės vartų kilo rimtas pavojus. Į vartus smūgiavęs D.Origi pataikė į skersinį, o jau po kelių akimirkų dar kartą pavojų sukėlė Janas Vertonghenas.

Iki antrojo kėlinio vidurio ir toliau žaidimo vadžias savo rankose laikė belgai. Jie stengėsi spausti amerikiečius ir pasinaudoti jų klaidomis, tačiau pastarieji gynyboje gynėsi drausmingai ir pasižymėti varžovams neleido.

71 minutę vienas retesnių smūgių buvo atliktas iš JAV rinktinės pusės, kai pasižymėti tolimu smūgiu pabandė C.Dempsey. Jau kitos atakos metu į vartus smūgiavo ir D.Origi, bet abiejų futbolininkų smūgius atrėmė vartininkai.

REKLAMA

Po penkių minučių belgai turėjo nuostabią galimybę išsiveržti į priekį, bet savo progos neišnaudojo Kevinas Mirallasas. Pastarajam puikų perdavimą atliko D.Origi, kuris išvedė komandos draugą prieš vartininką T.Howardą. Deja, bet veteranas su varžovo bandymu susitvarkė ir šį kartą.

Dar po kelių minučių „mirtiną“ progą turėjo ir Edenas Hazardas. Pastarasis pabandė nukreipti kamuolį į tolimąjį vartų kampą, bet ir vėl puikiai pasidarbavo vartų sargas T.Howardas.

Per likusias antrojo kėlinio minutes belgai turėjo dar ne vieną galimybę pasižymėti, bet pačią geriausią progą pelnyti įvarčiui turėjo JAV rinktinės puolėjas Chrisas Wondolowskis. Pastarasis netikėtai atsidūrė vienas prieš vartininką T.Courtoisą, bet mistiniu būdu sugebėjo į kamuolį tinkamai nepataikyti.

REKLAMA

Kadangi rinktinės per pagrindinį rungtynių laiką įvarčių taip ir neįmušė, joms teko žaisti pratęsimą. Vos jam prasidėjus belgai „iššovė“ į priekį ir rezultatas tapo 1-0. Po keitimo aikštėje pasirodęs Romelu Lukaku sukūrė progą pasižymėti K.De Bruyne, o šis taip ir padarė.

Paskutinę pirmojo pratęsimo kėlinio minutę rezultatas padvigubėjo. Žaibišką kontrataką surengę belgai dar kartą nuginklavo vartininką T.Howardą. Šį kartą įvartį pelnė R.Lukaku, o jam perdavimą atliko K.De Bruyne.

Antrojo pratęsimo kėlinio pradžioje amerikiečiai varžovų persvarą sumažino perpus. Vos po keitimo aikštėje pasirodęs jaunasis Julianas Greenas sugebėjo pasižymėti ir mače atgimė intriga. Maža to, jau po minutės dar vieną progą įvarčiui pelnyti turėjo Jermaine‘as Jonesas, bet nuo jo sėkmė nusigręžė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pratęsimo pabaigoje JAV futbolininkai visiškai dominavo ir turėjo bent kelias realias galimybes rezultatą išlyginti, bet sėkmė lydėjusi belgus leido pastariesiems persvarą išsaugoti bei iškovoti pergalę. Belgai ketvirtfinalyje susikaus su Argentinos rinktine.

Rezultatas: Belgija 2 – 1 JAV

92‘ [1 – 0] Kevin De Bruyne

105‘ [2 – 0] Romelu Lukaku

107‘ [2 – 1] Julian Green 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų