REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 

Šiandien įvyko pasaulio čempionato varžybos tarp dviejų G grupės autsaiderių. Pergalę rezultatu 2-1 šventė Portugalija, tačiau nei ji, nei Ganos rinktinė į turnyro aštuntfinalį nepateko. Pirmąją vietą užėmė Vokietija, trečiąją JAV.

REKLAMA
REKLAMA

 

Prasidėjus varžyboms užvirė atkakli kova tarp abiejų ekipų. Jau penktąją mačo minutę dešiniuoju aikštės kraštu prabėgęs C.Ronaldo atliko pusiau perdavimą, pusiau smūgį ir sudrebino vartų skersinį.

REKLAMA

Jau po septynių minučių tas pats C.Ronaldo atliko pavojingą baudos smūgį, tačiau Dauda buvo savo vietoje ir pavojų numalšino.

Šiandienos mače Portugalijos kapitonas aikštėje yra labai aktyvus ir pastebimas. Aukščiau už visus iššokęs C.Ronaldo pavojingai smūgiavo kamuolį vartų link, tačiau Dauda ir vėl išlaikė savo vartus „sausus“. Iš karto po šio epizodo, Gana surengė pavojingą ataką ir vienas prieš vartus išbėgęs A.Gyanas nesugebėjo išvesti savo ekipos į priekį.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek netikėtai 31 mačo minutę įvartį į savo vartus įsimušė J.Boye, kuomet „skersuotą“ portugalų perdavimą bandydamas išmušti iš baudos aikštelės gerai į kamuolį neužtaikė bei nukreipė kamuolį į savo vartų tinklą. Verta paminėti, kad pirmiau kamuolys atsimušė tiek į skersinį, tiek į virpstą.

Po pelnyto įvarčio Portugalijos rinktinė įgavo antrąjį kvėpavimą ir jau po kelių minučių buvo atlikti du labai pavojingi smūgiai iš toli, tačiau Afrikos atstovų laimei, kamuolys skriejo tiesiai į vartininką.

Antrasis kėlinys prasidėjo kur kas ramiau nei pirmasis. Abi ekipos per daug į puolimą nesileido ir realių progų pelnyti įvarčius nesusikūrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

57 varžybų minutę rezultatas tapo lygus, kuomet po labai gražiai pakelto K.Asamoah kamuolio, įvartį galva pelnė A.Gyanas.

Po pelnyto įvarčio afrikiečiai įjungė aukštesnę pavarą ir jau po keturių minučių po pakelto A.Gyano perdavimo iš kelių metrų į beveik tuščius vartus nepataikė M.Waris.

Kiek vėliau abiejų komandų žaidimo tempas aprimo ir jos dažniau pradėjo laiką leisti aikštės viduryje, todėl varžovų vartai buvo atakuojami tolimais smūgiais.

Ganos viltys keliauti toliau gerokai susikomplikavo, kuomet 80 varžybų minutę po Ganos rinktinės vartininko klaidos pirmąjį savo įvartį šiame pasaulio čempionate pelnė C.Ronaldo.

REKLAMA

Per likusį rungtynių laiką kur kas aktyvesni buvo portugalai, tačiau nei jiems, nei afrikiečiams pelnyti įvarčių nepavyko ir varžybos baigėsi rezultatu 2-1. Abi šios ekipos buvo eliminuotos iš pasaulio čempionato. Portugalai nuo antroje vietoje likusios JAV komandos atsiliko tik dėl prastesnio įvarčių santykio.

 

Portugalija – Gana 2:1

31' [1- 0] Johnas Boye'as (į savo vartus)  

57' [1 – 1] Asamoah Gyan

80' [2 – 1] Cristiano Ronaldo 

Startinės sudėtys:

Portugalija: Beto, Pepe, Joao Pereira, Bruno Alves, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Ruben Amorim, William Carvalho, Eder, Cristiano Ronaldo, Nani.

Gana: Fatau Dauda, Kwadwo Asamoah, John Boye, Harrison Afful, Jonathan Mensah, Andre Ayew, Christian Atsu, Mohammed Rabiu, Emmanuel Agyemang-Badu, Abdul Majeed Waris, Asamoah Gyan.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų